Tonijn carpaccio
Hoera! Het is de komende week blote benen weer! Niet dat ik daar nu al klaar voor ben, want mijn benen zijn zo wit als twee melkflessen naast elkaar.
Ik krijg gelijk zin in terras, fietsen zonder jas, drankjes met ijsblokjes, bbq, salades, slippers en in deze tonijn carpaccio. Zo gepiept en zo lekker! Koop wel tonijn van sashimi kwaliteit, dat wil zeggen: supervers! Je gaat het tenslotte rauw eten dus dan moet de vis spartelvers zijn!
Aziatische tonijn
Ik koos er voor om de tonijn carpaccio een Aziatisch tintje te geven. Ik kocht pittige radijs cress (dat zijn kiemen van radijs) en stampte wat cashewnoten fijn. Als dressing koos ik voor een simpele sojasaus gemengd met wat wasabi pasta. Vind jij dat veel te heet dan gewoon alleen sojasaus gebruiken. Schenk jezelf een lekker drankje in en klap de tuinstoelen uit. Tonijncarpaccio op tafel en genieten maar.
Deze Aziatische carpaccio van ossenhaas is ook zo lekker! Moet je proberen. En ga eens voor een vegetarische variant met dit recept voor een carpaccio van tomaat.
- 120 gram verse tonijn
- 1 bakje radijs cress (AH)
- Klein handje ongezouten cashewnoten
- 30 ml lichte sojasaus
- Heel klein beetje wasabipasta
- Snij de tonijn in mooie dunne plakken
- Rangschik de plakken op een bord
- Stamp de cashewnoten grof met een vijzel
- Strooi de cashewnoten over de tonijn
- Meng de wasabi met de sojasaus
- Druppel deze saus over de tonijn
- Verdeel de cress over de tonijn
Geef een reactie