KISS
Kennen jullie de KISS methode al? De zogenaamde Keep It Simple Stupid werkwijze? Ik gebruikte ‘m vandaag in de keuken. Ik had geen zin in keuzestress bij de supermarkt en geen zin in moeilijke ingrediënten waarvoor je naar de andere kant van de stad moet fietsen. Ik had ook geen zin in lange bereidingstijden en veel werk in de keuken en al helemaal niet in de afwas achteraf. Dus worst met kaas en ui moest het worden. Twee pannen en twee borden en iets meer dan een half uurtje werk. Breek een zak sla open voor de nodige vitamientjes en klaar is Kees. Doen we morgen wel weer LMID*.
*Let’s Make It Difficult
- 4 worsten naar keuze
- 3 rode uien in ringen gesneden
- 1 tl tijm
- 100 gram gorgonzola
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- Scheutje balsamicoazijn
- Sla
- Verhit de boter en de olijfolie in een steelpan en voeg de uien toe
- Spatel goed om zodat de uien aan alle kanten met het olie/boter bedekt zijn
- Laat 5 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren koken
- Voeg dan de tijm toe en draai het vuur heel zacht
- Laat 40 minuten pruttelen
- Roer af en toe goed door
- Voeg de laatste minuut een scheutje balsamicoazijn toe
- Zet de ovengril aan
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de worsten aan alle kanten bruin
- Maak een inkeping in de worsten en leg de uien erin
- Verkruimel de kaas over de worsten en leg de worsten in een schaal
- Zet nog even onder de gril totdat de kaas een mooi gegratineerd korstje heeft gekregen
- Dien op met sla
Geef een reactie