Klein maar fijn
Vroeger had ik altijd het idee dat hoe groter de verpakking van een cadeau, hoe beter de inhoud. Zo presteerde ik het als drie-jarige peuter om tijdens de sinterklaas tijd er met de laars van een andere koter vandoor te gaan in plaats van met mijn eigen minuscule meisjessandaal. In die hoge laars zat immers een veel groter cadeau. En om grapjes zoals een klein presentje verpakt in een hele grote doos kon ik ook niet heel amused op reageren. Inmiddels weet ik wel beter en zijn de kleinste pakketjes juist de mooiste. Dat geldt ook in de culinaire wereld. Van een klein verfijnd gerecht kan ik meer genieten dan van een hoog opgestapeld bord met eten. Ik vind het altijd een prestatie al die prachtig opgemaakte borden met oog voor de allerkleinste details. Vandaag deed ik een poging tot een kunstig opgemaakte gebakken zeebaars met avocadocreme en groene asperges. Daar kun je me wel blij mee maken.
- 2 zeebaars filets met vel
- 1 avocado
- 1 bos groene asperges
- 1 potje cress (groenteafdeling) of anders wat mooie kleine slablaadjes
- 100 ml Griekse yoghurt
- Citroensap
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Prak de avocado in een kom fijn met een vork
- Voeg een sap van een halve citroen toe
- Voeg de yoghurt toe en roer goed door
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Meng tot een egale mousse
- Snijd de huid van de zeebaars diagonaal een paar keer in met een scherp mes (zo voorkom je dat de huid gaat opkrullen tijdens het bakken)
- Dep droog met keukenpapier
- Snijd de uiteinden van de asperges af
- Kook de asperges in 10 minuten gaar
- Giet af en snijd ze in drie stukken
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de visfilets op de velkant in 4 minuten knapperig
- Draai om en bak nog 1 minuut
- Snijd ook de vis in drie stukken
- Maak mooie bergjes van de avocado mousse
- Leg daar de asperges tegen aan
- Leg ook de zeebaars erbij
- Leg hier en daar wat blaadjes cress of sla
- En druppel er wat olijfolie over
Geef een reactie