Italiaanse burger met pesto
Deze keer weer een burger. Daar kan ik namelijk geen genoeg van krijgen. We gaan weer op de Italiaanse tour met mozzarella en pesto.
Maak echt je eigen pesto dat is zoveel lekkerder dan pesto uit een pot. En helemaal niet moeilijk of veel werk. Het recept vind je hier.
Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om een bagel als broodje te gebruiken. Dat is weer eens wat anders. Het bleek een groot succes. En het staat ook nog eens leuk zo’n burger bagel! Helemaal Instagram waardig toch!
Wil jij ook wel elke dag een burger eten? Deze krachtpatser uit de Tex Mex keuken is een echte burger voor wie veel trek heeft. En niet zo’n trek? Believe me, die krijg je bij het zien van de burger met kaas en chilisaus vanzelf wel. Of maak eens een tonijnburger. Gezond en lekker!
O ja, ik heb in dit gerecht de pesto zelf gemaakt. Hier kun je het recept vinden. Is echt niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een potje.
- 300 gram rundergehakt
- 2 el oregano
- 3 tomaten
- 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
- 100 gram gemengde sla
- 2 bagels
- 2 el pesto (Zelfgemaakt of uit een pot)
- 75 gram rode uien, fijngehakt
- Scheut olijfolie
- Meng de oregano met het gehakt en voeg zout en peper naar smaak toe
- Vorm met je handen twee burgers en leg deze minimaal afgedekt een half uur in de koelkast om op te stijven
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de burgers in circa 15 minuten gaar en keer regelmatig
- Verhit in een andere pan ook een scheut olijfolie en bak de uien ongeveer 5 minuten al omscheppend een beetje bruin
- Snij de bagels open
- Verdeel deze pesto over de bagel helften
- Beleg dan met de sla, de burger, tomaat, gebakken ui en mozzarella leg de bovenste helft van de bagel er op
- Lekker met frietjes
Geef een reactie