• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Vietnamese recepten » Recept Vietnamese Bahn bao

Recept Vietnamese Bahn bao

29 september 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Bahn bao met salsa van ananas

De smaak van Vietnam

Vandaag een lekkere herinnering aan Vietnam. De Vietnamese Bahn Bao.

Als mijn hoofd niet vastzat, dan zou ik ‘m soms geheid vergeten. Ik doe echt mijn best om alles te onthouden, maar er zijn van die dagen… Sleutels liggen dan niet op de plek waar ik ze toch echt die avond daarvoor heb neergelegd. Maar waar dan wel? Paraplu’s laat ik vaker wel dan niet eenzaam achter in een restaurant of cafe. En het kan gebeuren dat ik drie keer naar de supermarkt moet omdat ik steeds vergeet dat ene ingrediënt mee te nemen. Nou ja, wel goed voor de conditie, denk ik dan maar. Wat ik echter niet vergeet is de smaak van deze heerlijke broodjes toen ik op reis was in Vietnam.

Je kunt deze Vietnamese broodjes zelf maken (zie recept), maar voor wie daar geen zin in heeft, gaat naar de toko. Daar verkopen ze de broodjes diepgevroren en hoef je ze thuis alleen maar even te stomen. Je kunt ook kipgehakt nemen en op de zelfde manier bereiden als het rundergehakt. Of vul de broodjes eens met alleen groenten zoals taugé en de champignons.
Drink er een koud biertje bij en je hebt de smaak van Vietnam te pakken.

Recept Vietnamese Bahn bao
 
Bewaar Print
Voorbereiding
60 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
 
Streetfood gerecht uit Vietnam van bapao (Bahn bao) gevuld met ei en gehakt en een salsa van ananas.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • Scheutje limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 el chilipoeder
  • 50 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
Bereidingswijze
  1. Los de suiker op in de melk
  2. Voeg het toe aan het zelfrijzend bakmeel en kneed tot een soepel plakkerige deeg
  3. Leg het deeg in een kom en dek af met een natte theedoek
  4. Laat op een warme plaats circa een uur rusten
  5. Kook de eieren in 8 minuten hard
  6. Giet af en dompel ze in koud water
  7. Pel daarna de schil af van de eieren en snijd elk ei in vier stukken
  8. Hak de teen knoflook fijn
  9. Snijd de sjalotjes fijn
  10. Giet wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook even aan
  11. Voeg het gehakt toe en bak rul
  12. Snijd de champignons heel fijn
  13. Voeg toe en bak nog 2 minuten mee
  14. Voeg de vissaus, limoensap, chilipeper en gemalen zwarte peper toe
  15. Bestuif je aanrecht met bloem
  16. Verdeel het deeg in 8 balletjes
  17. Rol een balletje met behulp van een deegroller uit tot een ronde lap van circa 10/15 cm omvang
  18. Leg ⅛ deel van het gehakt op de deeglap
  19. Leg een kwart stuk ei op het gehakt
  20. Vouw het deeg dicht tot een mooie bal
  21. Keer om en leg met de vouwnaden op een stuk bakpapier
  22. Maak zo ook de andere 7 bapao's
  23. Stoom de bapao's in een stoommand in 20 minuten gaar
  24. Serveer met chilisaus
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Vietnamese recepten Tagged With: Champignons, Chilipoeder, Ei, Knoflook, Lente-ui, Limoensap, Rundergehakt, Suiker, Vissaus, Zelfrijzend bakmeel

Zoeken

Previous Post: « Recept Appelcake
Next Post: Recept Appelmoes »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gebakken kabeljauw met citroendressing en venkel

Kabeljauw met citroendressing en venkel

Recept Tajine met wortel en abrikoos

Menu 5 keer fruit

Sukade stoofpot met abdijbier

Menu 5 keer herfst

Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Kip uit de Romertopf

Kip uit de Römertopf

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Recept Thaise salade met mango

Recept Thaise salade met mango

Lekker ontbijtje

Cruesli Ontbijt

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.