• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Koolhydraatarme recepten » Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen

Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen

30 oktober 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen

Koolhydraatarme lasagne met pompoen

Nu moeten jullie weten dat ik ovenschotels niet kan weerstaan. Het is zelfs zo erg dat ik echt het laatste restje uit de schaal schraap terwijl ik toch echt al twee keer opgeschept had. En vooral lasagne kan ik niet laten staan. Ik word heel onrustig als ik zie dat er nog over is. Klinkt jullie misschien raar in de oren, maar ik moet dan net zolang peuzelen tot het op is. Daarna moet ik dan uiteraard de broekriem een gaatje losser doen, want tja, de foodbaby in de vorm van lasagne is een feit.

Gemak dient de mens

Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg. Lekker die schaal uitlikken is mijn devies. Wil je echter toch een beetje strak de kerstdagen in, dan kun je los gaan met deze koolhydraatarme versie van lasagne. Ik heb hier de deegbladen namelijk vervangen door bladen van pompoen. Nu kun je die heel tijdrovend zelf gaan snijden, maar ga gewoon naar de bekende supermarkt met het blauwe logo en je vind voorgesneden pompoen bladen in het koelvak. Gemak dient nog altijd de mens. Ik houd je echter niet tegen als je wel een pompoen te lijf wilt gaan. Dan snij je mooie rechthoeken uit een geschilde pompoen, net zo groot als de bekende deegbladen.

Champignons als vervanger van spinazie

Mocht je nu niet van spinazie houden, wat natuurlijk kan, vervang deze dan door 250 gram gesneden champignons. Of schil een paar wortels en snijd ze in stukjes en voeg toe aan de tomatensaus. Lasagne van plakken aubergine in plaats van pompoen is ook zeer gezond en koolhydraatarm.

Wil je meer groenten in je dagelijkse eetpatroon toevoegen? Maak eens deze steaks van bloemkool in plaats van een entrecote.

In deze cottage pie met kipgehakt vervang ik de traditionele aardappelpuree door pompoenpuree. Zo kom je wel aan de dagelijkse aanbevolen 200 gram groenten!

5.0 from 1 reviews
Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
35 minuten
Totaal
55 minuten
 
Een slanke en gezonde variant op de klassieke lasagne. De deegbladen worden vervangen door bladen van pompoen. Lekker met een groene salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2 a 3
Ingrediënten
  • 1 pak pompoen lasagnebladen(AH)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 flinke tl gedroogde oregano
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  2. Roerbak alle spinazie tot dat deze geslonken is
  3. Laat in een vergiet zo goed mogelijk uitlekken (teveel vocht zorgt voor een kleffe natte lasagne)
  4. Maak de pan schoon en verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
  5. Bak de uien en knoflook even aan
  6. Voeg het gehakt toe en bak samen met de uien en knoflook rul
  7. Voeg dan de spinazie, tomatenpuree en het blik tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar
  8. Voeg nu de oregano en peper en zout naar smaak toe
  9. Leg een deksel op de pan en laat de saus circa 15 minuten op laag vuur pruttelen
  10. Schep ⅓ van de saus in een ovenschaal (ik heb 24x24 cm gebruikt)
  11. Leg daarop de helft van de pompoenbladen
  12. Strooi daar een handvol geraspte kaas over
  13. Schep dan weer ⅓ van de saus in de schaal
  14. Leg daar de andere helft van de pompoen op
  15. Strooi er weer een handvol kaas overheen
  16. Maak het gerecht af met de resterende saus
  17. Verdeel er de overige kaas over heen
  18. Zet 30 minuten in de oven
  19. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten (dan krijg je een stevige lasagne)
  20. Snij in mooie vierkanten en serveer met een groene frisse salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Kaas, Knoflook, Oregano, Pompoen, Rundergehakt, Spinazie, Tomatenpuree, Tomatensaus, Ui

Zoeken

Previous Post: « Koolsalade – een Gezond Slank Recept
Next Post: Recept Heerlijke smoothie van perzik »

Reader Interactions

Comments

  1. Mira

    10 januari 2019 at 16:38

    Leuke variant op de normale lasagne. Ga ik vaker maken.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      10 januari 2019 at 16:40

      Lekker he! En zo gezond!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Menu 5 keer pompoen

Recept Limoenkip uit de oven

Recept Limoenkip uit de oven

Kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla

Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

Recept Gelakte kipballetjes

Recept Gelakte kipballetjes

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip

Bananenijs

Banana Soft Swirl

Recept Milkshake

Recept Milkshake

Kerstecept Perzikmousse

Kerstrecept Perzikmousse

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood
  • Mij krijg je de deur niet uit met deze sneeuw! Ik blijf thuis met deze ricottataartjes om lekker op de bank op te lepelen. Super makkelijk voorgerecht! Link in bio! *
*
#makkelijkemaaltijd #vegetarisch #vegetarianrecipes #foodie #foodblog #foodpics #ricotta #ricottacheese #hartigetaart

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.