Gezond met smaak
Stel, je mag kiezen. Nooit meer hartig of nooit meer zoet. Dan skip ik toch het laatste. Een zoetekauw ben ik eigenlijk nooit geweest. Tuurlijk kan ik een lekker taartje of stuk chocola best waarderen op z’n tijd, maar heb niet echt the need for it. Nee, dan hartig…kaasjes, olijven, noten, I love it! Maar omdat ik schreef dat ik meer ga bakken in de keuken en vrienden deze blog ook lezen, kreeg ik van een vriendin een boek met gezonde recepten voor zoet. Suikervrij, tarwevrij en veelal glutenvrij. En smakeloos…tja, dat is toch het eerste wat bij me opkwam toen ik dat las. Maar al lezende in Amber Albarda’s ‘Gezond Bakken’ werd ik enthousiast. Ik besloot deze aardbeienscones eens uit te proberen. Niet te zoet en niet te hartig. Ik ben om. Gezond met smaak. Had echter wel zin in een flinke dot cream erbij zoals ze dat in Engeland doen. Sorry Amber, maar er zijn nu eenmaal grenzen…
- 250 gram volkoren speltmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- Snuf zeezout
- 75 gram kokosolie, gesmolten
- 80 ml ahornsiroop
- ⅓ theelepel vanille extract
- 200 gram aardbeiden, in stukjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een grote kom
- Giet de kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract erbij
- Meng goed tot het deeg samenkomt
- Voeg 40 ml heet water toe en mix tot alles een glad geheel vormt
- Schep de aardbeien erdoor
- Vorm van het deeg zes rondjes en druk ze met je handen plat
- Leg ze met behulp van een spatel op de bakplaat
- Bak de scones 20 minuten in de oven
Geef een reactie