• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Appel met gorgonzola

Appel met gorgonzola

7 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Appel met gorgonzola

Spiegeltje, spiegeltje…

Waren jullie als kind ook zo dol op de Efteling? Ik in elk geval wel. Ik kon iedere week wel naar het sprookjesbos, de python, fata morgana of de halve maan. De free tickets voor het pretpark waren dan ook perfect voor een dagje nostalgie. Gewapend met een rugzak vol zelf gesmeerde bammetjes en een fles ranja togen wij op een zonnige dag naar Kaatsheuvel. Volgens de Efteling app, het park gaat duidelijk ook met de tijd mee, waren de wachttijden gunstig die dag. Maar 30 tot 40 minuten per attractie. Vind ik persoonlijk nog veel te lang, maar goed, je hebt weinig keus nietwaar. We hopten van de ene attractie naar de ander en aten tussendoor een raketje. Als afsluiter van de dag nuttigden de mister en ik een pannenkoek bij een pannenkoekenhuis. Zo’n echte, met rondrennende gillende kids en de strooppot op tafel. Als ik dan voor nostalgie ga, dan doe ik het goed. Geen half werk die dag. Rozig en met spierpijn in de benen van het lopen en wachten reden we voldaan terug naar huis. By the way, hoe doen al die kiddo’s dat toch, I am getting too old for this shit… Maar voor een gesuikerde felrode Efteling appel ben je nooit te oud toch! Aangezien het glazuur al van je tanden spat als je er naar kijkt, kun je beter deze hartige appel met gorgonzola als dessert eten. Met elke andere kaas kan het ook natuurlijk.

Appel met gorgonzola
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Jonagold appels geglaceerd met balsamicoazijn en gevuld met gorgonzola en walnoten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 appels (ik gebruikte Jonagold appels)
  • 200 gram gorgonzola (of kaas naar keuze)
  • 1 dl balsamico azijn
  • 1 dl olijfolie
  • Handje walnoten
  • Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Haal het klokhuis met behulp van een appelboor uit de appels
  3. Snijd de appels nu in ringen van een halve centimeter
  4. Snijd de kaas in kleine plakken
  5. Vet elke appelplak in met wat olijfolie (heel handig met een kwastje speciaal voor bakken)
  6. Strooi wat peper op elke appelplak
  7. Zet de appels nu weer in elkaar en leg tussen elke appelplak de kaas (mag best een beetje dik belegd zijn)
  8. Prik een prikker in elke appel om de boel bij elkaar te houden
  9. Zet de appels in een ovenschaal
  10. Bedruip elke appel met balsamico azijn
  11. Zet de schaal in het midden van de oven
  12. Verwarm 20 minuten
  13. Voeg dan de walnoten in de schaal toe
  14. Besprenkel nog een keer met balsamico azijn
  15. Verwarm de appels nog 10 minuten tot de walnoten knapperig zijn
  16. Zet de appels op een mooi bord en strooi de walnoten er omheen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Appel, Balsamicoazijn, Gorgonzola, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Walnoot en kool tartaar
Next Post: Mosselen in kerriesaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Asperges met tomaat en sumac

Asperges met tomaat en sumac

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan

Kip met chocola en sinaasappel

Kip met chocola en sinaasappel

Recept Kabeljauw met tamarindesaus

Recept Kabeljauw met tamarindesaus

Kabeljauw met paprikasaus

Kabeljauw met paprikasaus

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Bananencake met walnoot van Ben&Jerry

Recept Bananencake met walnoot van Ben & Jerry

Salade Ui Sinasappel

Salade ui en sinaasappel (met eend)

Pindakaaskoekjes Recept

Pindakaaskoekjes Recept

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.