Spiegeltje, spiegeltje…
Waren jullie als kind ook zo dol op de Efteling? Ik in elk geval wel. Ik kon iedere week wel naar het sprookjesbos, de python, fata morgana of de halve maan. De free tickets voor het pretpark waren dan ook perfect voor een dagje nostalgie. Gewapend met een rugzak vol zelf gesmeerde bammetjes en een fles ranja togen wij op een zonnige dag naar Kaatsheuvel. Volgens de Efteling app, het park gaat duidelijk ook met de tijd mee, waren de wachttijden gunstig die dag. Maar 30 tot 40 minuten per attractie. Vind ik persoonlijk nog veel te lang, maar goed, je hebt weinig keus nietwaar. We hopten van de ene attractie naar de ander en aten tussendoor een raketje. Als afsluiter van de dag nuttigden de mister en ik een pannenkoek bij een pannenkoekenhuis. Zo’n echte, met rondrennende gillende kids en de strooppot op tafel. Als ik dan voor nostalgie ga, dan doe ik het goed. Geen half werk die dag. Rozig en met spierpijn in de benen van het lopen en wachten reden we voldaan terug naar huis. By the way, hoe doen al die kiddo’s dat toch, I am getting too old for this shit… Maar voor een gesuikerde felrode Efteling appel ben je nooit te oud toch! Aangezien het glazuur al van je tanden spat als je er naar kijkt, kun je beter deze hartige appel met gorgonzola als dessert eten. Met elke andere kaas kan het ook natuurlijk.
- 4 appels (ik gebruikte Jonagold appels)
- 200 gram gorgonzola (of kaas naar keuze)
- 1 dl balsamico azijn
- 1 dl olijfolie
- Handje walnoten
- Zwarte peper uit de molen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Haal het klokhuis met behulp van een appelboor uit de appels
- Snijd de appels nu in ringen van een halve centimeter
- Snijd de kaas in kleine plakken
- Vet elke appelplak in met wat olijfolie (heel handig met een kwastje speciaal voor bakken)
- Strooi wat peper op elke appelplak
- Zet de appels nu weer in elkaar en leg tussen elke appelplak de kaas (mag best een beetje dik belegd zijn)
- Prik een prikker in elke appel om de boel bij elkaar te houden
- Zet de appels in een ovenschaal
- Bedruip elke appel met balsamico azijn
- Zet de schaal in het midden van de oven
- Verwarm 20 minuten
- Voeg dan de walnoten in de schaal toe
- Besprenkel nog een keer met balsamico azijn
- Verwarm de appels nog 10 minuten tot de walnoten knapperig zijn
- Zet de appels op een mooi bord en strooi de walnoten er omheen
Geef een reactie