• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Appelcake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

9 juli 2014 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Appelmoescake met diverse noten

Kip, patat en appelmoes

In mijn kindertijd bezocht ik al regelmatig een leuk feestje waarbij je bijna altijd op een van de drie kinderfavorieten werd getrakteerd. Pizza, pannenkoeken of kip, patat en appelmoes. Voor de meesten onder ons was dit een plezier, dit gold echter niet voor mij. “Hoezo”, denk jij nu, “Was jij dan een adhd’er die nog een extra uurtje moest spelen voordat je aan tafel met de andere kinderen zat? Of nog erger, haalde jij je culinaire kleine neus op voor deze lekkere traktaties?” Nee, niets van dat alles, ik lustte het simpelweg gewoon niet. Voor mij geen kleffe pizza’s, melige pannenkoeken of bleke frites. Ik wilde vis met groenten en sla. Dat ik back in the days een echte trendsetter was, kijk, dat besefte ik toen nog niet. Ik was als kleine kleuter al helemaal voedselzandloper proof. Met de pannenkoeken en pizza is het in de loop der jaren helemaal goed gekomen, met de patatjes helaas niet. Maar omdat ik een lekkere lik appelmoes op zijn tijd wel kan waarderen, maakte ik deze appelcake met gemengde noten. Mag je wat mij betreft best een patatje bij eten… dieet proof of niet!

Geinspireerd op het recept voor appelmoescake Uit Pauline’s Keuken

M en ik konden er in elk geval moeilijk van afblijven. Editie twintig is al in de maak…

Appelmoescake met diverse noten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Een niet te zoete cake met appelmoes die in huize CurlsCulinair gretig aftrek vind. Je huis ruikt ook nog eens lekker tijdens de bereiding.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • Appelmoescake met gemengde noten
  • 250 gram appelmoes (zelfgemaakt of lekker simpel uit een pot)
  • 100 gram havermout
  • 50 gram Boekweitmeel
  • Handjevol rozijnen
  • Handjevol amandelnoten, walnoten en hazelnoten (Wat je lekker vindt)
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • kaneel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kluts de eieren in een kom door elkaar en voeg daar de havermout en boekweitmeel aan toe.
  3. Vervolgens voeg je daar de appelmoes, kaneel, zout en bakpoeder aan toe en roer door elkaar tot er een egale massa ontstaat.
  4. Hak de amandelen grof en voeg ze samen met de rozijnen aan het mengsel toe.
  5. Nu nog een scheutje olijfolie en het beslag kan het ingevette bakblik in.
  6. Na 45 minuten in het midden van de oven heb je en een heerlijke appel/kaneelgeur in je huis en een lekkere gezonde cake.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Makkelijke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Amandel, Appel, Havermout, Hazelnoot, Rozijnen, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Salade Caprese
Next Post: Chipolataworstjes met balsamicoazijn »

Reader Interactions

Comments

  1. Josée

    9 juli 2014 at 15:50

    Jammie! Ik hou me alvast aanbevolen voor editie 21 😉

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      9 juli 2014 at 16:26

      Haha, dat gaat helemaal goedkomen! Ik neem snel een stuk voor je mee. XXX

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Salade ei met parmezaan en botersla

Recept Salade ei met parmezaan en botersla

Chiligarnalen met avocado

Avocadomousse met een spies van chili garnalen

Recept Rode curry soep

Recept Rode curry soep met kip

Recept bresaola met mozzarella

Recept bresaola met mozzarella

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Garnalen met linzen en pappadum

Garnalen met linzen en pappadum

Recept Citroentaart

Recept Citroentaart

Recept Biefstuk met peperroomsaus

Recept Biefstuk met peperroomsaus

Kerstecept Perzikmousse

Kerstrecept Perzikmousse

Recept Linzenschotel met gorgonzola

Recept Linzenschotel met gorgonzola




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.