• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Amerikaanse recepten » Banana Soft Swirl

Banana Soft Swirl

18 september 2014 By Yvette Jaarsma 1 Comment

Bananenijs

Blauwe smaak

Je kunt mij voor weinig dingen wakker maken, maar als ik dan toch iets moet noemen, dan is het wel ijs. Softijs, sorbetijs, roomijs, waterijs, you name it, ik eet het. Vroeger liet ik me door mijn ouders omkopen met ijs als ik niet wilde wandelen tijdens de vakanties. Als je dat vervolgens als uitgekiende kleuter goed speelde, werd de score van drie ijsjes per dag makkelijk gehaald. En kunnen jullie je die langwerpige waterijsjes in zo’n plastic zakje nog herinneren? De kleur bepaalde de smaak. Knalrood, felgeel, oranje of blauw, ze waren allemaal lekker. By the way, kan iemand mij trouwens uitleggen wat blauw in vredesnaam voor een smaak is? Gelukkig bestaat er hierover geen twijfel bij deze Banana Soft Swirl. Romig bananenijs waarop elke topping lekker is. En het allermooiste is nog dat het vetvrij is en geen melk of suiker bevat. Het wordt ook wel modellen-ijs genoemd. Nu ben ik geen model en heb ook geen ambitie in die richting, maar een guiltyfree pleasure op z’n tijd is toch ook wel eens fijn.

Banana Soft Swirl
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
12 uren
Totaal
12 uren 5 minuten
 
Makkelijk te bereiden dessert met ijs zonder boter, room, melk of andere dikmaker. Alleen met banaan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 4 goed rijpe bananen
  • Topping naar keuze
Bereidingswijze
  1. Snijdt de bananen in stukjes en doe ze in een diepvriesbak
  2. Laat de bananen minimaal twaalf uur bevriezen
  3. Pureer de bananen dan met een staafmixer of keukenmachine tot gladde massa
  4. Spuit met behulp van een spuitzak het ijs in een mooie beker of bakje.
  5. Garneer met je favo topping
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Amerikaanse recepten, Gezonde recepten, Leuke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Banaan, IJs

Zoeken

Previous Post: « Kroepoek met garnaal
Next Post: Geitenkaaslollies »

Reader Interactions

Comments

  1. Chantal

    18 september 2014 at 22:20

    Die ga ik echt eens proberen :-). Dus van ‘t weekend maar een spuitzak scoren. Hoef ik me idd niet schuldig te voelen over de calorietjes.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Hoe rooster je een pompoen uit de oven

Recept Hoe rooster je een pompoen uit de oven

Falafel

Falafelburgers

Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer

Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer

Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas

Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Tajine met wortel en abrikoos

Recept Tajine met wortel en abrikoos

Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Maiskoekjes met avocado




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.