Blauwe smaak
Je kunt mij voor weinig dingen wakker maken, maar als ik dan toch iets moet noemen, dan is het wel ijs. Softijs, sorbetijs, roomijs, waterijs, you name it, ik eet het. Vroeger liet ik me door mijn ouders omkopen met ijs als ik niet wilde wandelen tijdens de vakanties. Als je dat vervolgens als uitgekiende kleuter goed speelde, werd de score van drie ijsjes per dag makkelijk gehaald. En kunnen jullie je die langwerpige waterijsjes in zo’n plastic zakje nog herinneren? De kleur bepaalde de smaak. Knalrood, felgeel, oranje of blauw, ze waren allemaal lekker. By the way, kan iemand mij trouwens uitleggen wat blauw in vredesnaam voor een smaak is? Gelukkig bestaat er hierover geen twijfel bij deze Banana Soft Swirl. Romig bananenijs waarop elke topping lekker is. En het allermooiste is nog dat het vetvrij is en geen melk of suiker bevat. Het wordt ook wel modellen-ijs genoemd. Nu ben ik geen model en heb ook geen ambitie in die richting, maar een guiltyfree pleasure op z’n tijd is toch ook wel eens fijn.
- 4 goed rijpe bananen
- Topping naar keuze
- Snijdt de bananen in stukjes en doe ze in een diepvriesbak
- Laat de bananen minimaal twaalf uur bevriezen
- Pureer de bananen dan met een staafmixer of keukenmachine tot gladde massa
- Spuit met behulp van een spuitzak het ijs in een mooie beker of bakje.
- Garneer met je favo topping
Die ga ik echt eens proberen :-). Dus van ’t weekend maar een spuitzak scoren. Hoef ik me idd niet schuldig te voelen over de calorietjes.