Slaafvrije cake
Dit cake recept is er weer een volgens het boekje. Makkelijk, maar wat een smaakexplosie. En eigenlijk heb je het meeste wel standaard in huis. Een basis cake recept bestaat altijd uit vier eieren, 200 gram suiker, 200 gram (room)boter en 200 gram zelfrijzend bakmeel. Daar kun je zelf vervolgens de ingrediënten aan toe voegen die je lekker vind. Zo maakte ik al eens dit cake recept met stroopwafels en deze variatie met Snickers.
Mijn liefde is een grote fan van melkchocolade met zeezout en karamel. Het merk Tony Chocolony heeft een maatschappelijk verantwoorde chocoreep in deze smaak in het assortiment. Zij pleiten namelijk voor 100 % slaafvrije chocolade. Zonder kunstmatige toevoegingen en fair trade geproduceerd. Ik gebruikte een hele reep om de cake een chocolade smaak te geven. Alleen vond meneer dat nog niet genoeg. Dus zijn advies aan jullie is dan ook: gebruik twee repen. Op dat moment moet je gewoon niet op de calorieën letten.
Mocht je even geen chocola meer kunnen zien, klik dan eens op dit gezonde appelcake recept.
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 (vond ik persoonlijk genoeg) of 400 gram Tony Chocolony melkchocolade met zeezout en karamel
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- Verwarm de oven op 175 graden
- Smelt de boter
- Meng de suiker en boter in een hoge kom
- Mix een voor een de eieren door het suiker/boter mengsel
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen
- Blijf mixen en voeg beetje voor beetje het zelfrijzende bakmeel toe tot je een mooi egaal beslag hebt
- Voeg het vanille extract toe
- Smelt de helft van de reep chocolade en spatel dit door het beslag
- Snij de andere helft in kleine stukjes en spatel vervolgens door het beslag
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Stort het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
- Zet 60 minuten in de oven
Geef een antwoord