De perzik samenzwering
Perziken op siroop… Wie kent ze niet? Ontzettend hoog jaren zeventig gehalte en geliefd in menig kerstpakket.
Ik koop wel eens zo’n blik perziken en haal er dan twee uit om het blik vervolgens in de koelkast te zetten tot de schimmel erop zit. Niet echt lekker en fris.
De welbekende vruchtenbowl is een dankbare afnemer van perziken op siroop. Ook doen ze het goed in een pilav. Maar ja, op de een of andere manier houd je altijd perziken over. Het lijkt wel een soort van samenzwering. Altijd 1-0 voor de perzik.
Daar ga ik vandaag gelijkstand van maken. Met dit dessert scoor je namelijk punten en ben je van dat blik perziken af. Het lijkt misschien een aparte combinatie om perziken met zuivelspread te pureren, maar geloof me, je gaat dit lekker vinden.
Lekker als fruitig tussendoortje of serveer als luchtig dessert na een uitgebreide (kerst)maaltijd.
- 300 gram uitgelekte perziken op siroop
- 3 tl suiker
- 150 gram zuivelspread naturel
- 4 el kookzuivel of kookroom
- Pureer de perziken fijn met een staafmixer
- Voeg de suiker, kookzuivel en zuivelspread toe
- Pureer tot gladde mousse
- Schenk de mousse in twee mooie hoge glazen
Geef een reactie