Feestvoorpret
Weet je waar ik echt een uberhekel aan heb? Je zult me wel een zeikerd vinden, maar ik erger me aan het feit dat elke winkelier steeds eerder op de zaken vooruit loopt. Lag ik bij wijze van spreken enkele weken geleden nog in bikini op het strand, scheurde iemand naast me al een zak pepernoten open. En weken voor de Goedheiligman weer retour gaat naar Spanje, glimmen de kerstballen in de etalages van de plaatselijke winkeliers. Op 1 januari verandert de kerststol net zo makkelijk in een paasstol. Het interesseert de consument toch geen ene zak, zolang zij maar op zondagochtend een krentenbroodje met spijs bij het ontbijt kunnen nuttigen. En hoewel ik het best leuk vind om een romantisch kaartje van meneer te krijgen op 14 februari, hoeft hij daar toch half november niet al aan herinnerd te worden…? Wacht, dat neem ik terug. Dat heeft Hallmark dan weer wel goed begrepen. Je kunt een man immers niet vroeg genoeg aan dit soort festiviteiten helpen herinneren. Maar voordat jullie denken dat ik als een soort van Grinch de feestvoorpret wil bederven, maakte ik knapperige kruidnoten. Ik vrees alleen dat ze de komst van de Sint niet meer gaan meemaken, daarvoor zijn ze toch echt te lekker. Sorry Sint…
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram boter
- 125 g bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- Kneed alle ingrediënten tot een mooie bal deeg
- Zet een uur in de koelkast
- Draai mooie balletjes van het deeg
- Zet ongeveer 20-25 minuten in de oven op 170 graden
- De kruidnoten zijn klaar als ze knapperig en hard zijn
Geef een reactie