Uit de oude doos
Ik geloof dat ik deze appelcake al wel honderd, zo niet tweehonderd keer gemaakt heb. En elke keer is ie nog lekkerder dan de vorige keer.
Ik heb ‘m vele malen voor vrienden en familie gemaakt en ook zij konden er bijna niet van af blijven. En dat is ook helemaal niet erg, want deze cake bevat geen toegevoegde suikers. En als je glutenvrije havermout gebruikt dan is ie ook nog eens glutenvrij.
Varieer met de noten. Ik gebruik hier walnoten, maar je kunt ook voor hazelnoten kiezen. Of prak er eens en extra geschilde in stukjes gesneden appel door.
Je kunt de cake in stukken snijden en ingepakt in aluminiumfolie in de vriezer bewaren. zo heb je altijd wat lekkers achter de hand als je onverwacht bezoek krijgt.
- 250 gram appelmoes (zelfgemaakt of lekker simpel uit een pot)
- 100 gram havermout
- 50 gram Boekweitmeel
- Handjevol rozijnen
- Handjevol walnoten
- 3 eieren
- 2 tl bakpoeder
- scheutje olijfolie
- zout
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kluts de eieren in een kom door elkaar en voeg daar de havermout en boekweitmeel aan toe.
- Vervolgens voeg je daar de appelmoes, kaneel, zout en bakpoeder aan toe en roer door elkaar tot er een egale massa ontstaat.
- Hak de walnoten grof en voeg ze samen met de rozijnen aan het mengsel toe.
- Nu nog een scheutje olijfolie en het beslag kan het ingevette bakblik in.
- Na 45 minuten in het midden van de oven heb je en een heerlijke appel/kaneelgeur in je huis en een lekkere gezonde cake.
Geef een antwoord