Sugar Lee cake
Never trust a skinny icemaker, is de bekende uitspraak van de bedenkers van Ben & Jerry icecream. Is ook eigenlijk wel logisch toch? Ik bedoel maar… stel je hebt zin in een vette bek en gaat naar de snackbar. Achter de toonbank van snackbar 1 staat Sugar Lee Hopper patat te bakken. En bij snackbar 2 is tante Sidonia in control of het vet. Tja, ik zou het wel weten. Ik vertrouw toch meer in de bakkwaliteiten bij optie 1.
Maar goed, terug naar de ijsjes. Ik vind die bakken van Ben & Jerry altijd erg moeilijk te weerstaan. Utter Peanut Butter Clutter of Caramel Chew Chew, alleen door het uitspreken ervan kom je al een kilo aan. Nu de zomer toch echt over is, heb je wellicht meer zin in cake dan in ijs. Dus mocht er nog een verdwaalde beker ijs in de vriezer liggen – ik kan het me bijna niet voorstellen – maak er dan deze cake mee. Huh, cake van ijs? Yes! Het enige wat je nodig hebt is zelfrijzend bakmeel, wat suiker en een beker ijs naar keuze.
Ik ging voor de Chunky Monkey variant. Bananenijs met walnoten en chocola. Ik vermoed dat er deze winter nog heel wat verdwaalde ijsbekers uit mijn vriezer verschijnen.
- 1 beker Ben & Jerry ijs naar keuze
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 el suiker
- Verwarm de oven op 180 graden
- Laat het ijs ontdooien tot het een softijs structuur heeft
- Doe het in een kom
- Voeg 100 gram zelfrijzend bakmeel toe
- Klop met een mixer tot beslag
- Voeg dan de suiker en de andere 100 gram zelfrijzend bakmeel toe
- Klop alles goed tot elkaar tot een stevig beslag
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm
- Zet de cake 45 minuten in de oven
- De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt
- Laat de cake afkoelen en haal dan uit de vorm
Geef een reactie