Suiker, en veel graag
De herfst is inmiddels in volle gang en de dagen worden steeds korter. En waar heb je dan zin in na een lange dag op het werk? Juist, in suiker, boter en chocola. Op een wortel knagen is voor watjes. Junkfood wil je en veel! Je pelt jezelf uit je regenjas en schopt je natte schoenen uit. Het ultieme scenario zou zijn dat je geliefde dan aan komt snellen met deze net gebakken verse cake met chocolate chip cookies.
Maar hey, we leven niet meer in de middeleeuwen dus ga lekker zelf de keuken in. Iedereen kan namelijk deze cake bakken. Ook leuk om te doen met eventuele kinderen op een druilerige dag. Houdt ze tenminste effe bezig.
Machtig is ie wel, dus probeer je in te houden qua porties. Wie wat bewaard heeft wat, nietwaar? Maar als jij denkt, I need it here and I need it now, laat je dan alsjeblieft niet tegenhouden.
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram zachte roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 8 chocolate chip cookies, grof verkruimeld
- Verwarm de oven op 175 graden
- Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een grote kom
- Kneed met je handen tot alles met elkaar gemengd is
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen
- Als alle eieren toegevoegd zijn pak je een mixer
- Voeg nu al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe
- Mix goed tot al het meel is opgenomen en je een mooi stevig beslag hebt
- Voeg de chocolate chip cookies toe
- Schep met een lepel goed door het beslag
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Schep het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
- Zet de cake 60 minuten in de oven
- Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen
Geef een reactie