Grote klodders chocoladepasta
Ik heb weer een toprecept voor jullie vandaag! Echt, iedereen kan dit maken. Supersimpel en zo klaar. Een kind kan de was doen. Chocopasta heb je waarschijnlijk al wel in huis. Ook het croissantdeeg kun je een keer aanschaffen en in de koelkast bewaren mocht je niet direct dit recept gaan uitproberen. Alhoewel ik me dat bijna niet kan voorstellen.
Anyways, gebruik gerust andere noten als je geen fan bent van walnoten. Of gebruik helemaal geen noten, kan natuurlijk ook. Nog makkelijker.
Je rolt het deeg uit en snijd het doormidden. Lekker een paar grote klodders chocopasta er op flatsen en uitsmeren. Noten erop en klaar ben je. Nog wel effe in stroken snijden en draaien, maar dan ben je er wel zo’n beetje.
Laat ze na het bakken nog wel even afkoelen. Ik weet het, dat is geen gemakkelijke opgave, maar anders zijn ze nog te zacht en brand je je mond aan de hete chocola.
Schenk een kop thee of koffie in en ga heerlijk onbeschaamd genieten van deze chocoladebom. BAM!
- 1 rol croissantdeeg voor zes croissants
- Pot chocoladepasta
- Klein handje verkruimelde walnoten
- Verwarm de oven op 200 graden
- Rol het deeg uit en duw de (stippel)naden goed tegen elkaar aan
- Je heb nu 1 grote langwerpige deeglap
- Snij de deeglap doormidden
- Bestrijk 1 helft met een flinke hoeveelheid chocoladepasta
- Strooi er de walnoten overheen
- Leg de andere helft van het deeg er over heen
- Druk alle uiteinden goed op elkaar zodat de naden dicht zijn
- Snij het deeg verticaal in zes stroken
- Pak iedere strook stuk voor stuk aan de uiteindenden vast en draai hem een paar keer rond zodat het als een wokkel gedraaid is
- Vet een muffinvorm met zes holtes in met olie en leg in elke holte een beignet
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de beignets eruit en laat nog 10 minuten afkoelen zodat ze wat harder worden
- Haal ze dan voorzichtig uit de vorm
Geef een reactie