• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Chocolade en karamel koekjes

30 mei 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Chocolade en karamel koekjes

Niet altijd alles op rolletjes

Ik zal er niet om liegen. Ook in de keuken van Curls-Culinair loopt niet alles altijd op rolletjes. In tegendeel. Dan vergeet ik bijvoorbeeld een ingrediënt toe te voegen dat toch echt voor mijn neus staat. Maar ja, daar kom je natuurlijk pas achter als het gerecht al in de oven staat. Of ik ben wel heel kwistig met de knoflook geweest zodat de geur na het opeten van de dish nog net niet je poriën uitkomt. Bij deze chocolade/karamel koeken realiseerde ik me dat ik veel te veel boter had gebruikt.

Ik dacht nog optimistisch, ach, dat komt wel goed. Maar nee, de koek werd een zompige massa die ik ook nog eens uit mijn handen op de keukenvloer liet vallen. Ook van hogerhand hadden ze dus niet veel vertrouwen in dit baksel. Opnieuw dan maar. Poging twee lukte gelukkig wel goed. Voor de karamel koop je een blikje gezoete gecondenseerde melk van Friese Vlag. Drie uur onder water op zacht vuur laten koken en voilà, je hebt dikke stroperige karamel. Kun je overigens ook als broodbeleg gebruiken of op een pannenkoek. Enjoy!

Wil je meer bakken met chocola? Maak eens chocolate chip cookies of een chocoladetaart zonder bloem.

Recept Chocolade en karamel koekjes
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
180 minuten
Totaal
3 uren 20 minuten
 
Een echte verwennerij. De koek bestaat uit een brosse bodem met daarop karamel, walnoten en chocola. Hier kun je niet van af blijven.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 20
Ingrediënten
  • 125 gram roomboter
  • 50 gram suiker
  • 175 gezeefde bloem
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (Friese Vlag)
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram melkchocolade of pure chocolade
  • Snuf zout
Bereidingswijze
  1. Zet het blik gecondenseerde melk in een hoge pan en giet er zoveel water bij tot het blikje helemaal onder staat
  2. Breng aan de kook
  3. Zet het vuur dan laag en laat 3 uur lang zacht koken
  4. Check regelmatig of er genoeg water in de pan zit want het blikje moet onder water blijven staan
  5. Haal na drie uur het blikje uit het water en laat volledig afkoelen
  6. Verwarm de oven op 180 graden
  7. Doe de boter, suiker en bloem in een grote kom en meng met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  8. Bekleed een ovenschaal of ovenbestendige kom van 20x30 of 25x25 cm met bakpapier
  9. Schep het deeg in de vorm en druk goed aan met je handen zodat je een mooie compacte bodem hebt
  10. Zet 15 minuten in de oven
  11. Haal dan uit de oven en laat afkoelen
  12. Verdeel de karamel over de bodem en verkruimel de walnoten er over heen
  13. Bestrooi met een snuf zout
  14. Zet 30 minuten in de koelkast
  15. Smelt de chocolade au bain marie*
  16. Giet de chocola over de koek/karamel en strijk glad met een mes
  17. Zet opnieuw 30 minuten in de koelkast om op te stijven
  18. Snijd de koek dan in kleine vierkantjes
  19. * zet een kom op een pan met kokend water
  20. Zorg dat de kom het water niet raakt
  21. Smelt al roerende de chocolade in de kom
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Bloem, Chocolade, Gecondenseerde melk, Kristalsuiker, Roomboter, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Kipgerecht Kip piri piri
Next Post: Kipgerechten Kipspies met satesaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Ragout van garnalen met doperwten

Ragout van garnalen met doperwten

Prime rib

Prime rib

Recept Eend met pastinaak en bloemkoolmousse

Recept Eend met pastinaak en bloemkoolmousse

Gebakken kabeljauw met citroendressing en venkel

Kabeljauw met citroendressing en venkel

Recept Merengue

Recept Merengue

Koolhydraatarm recept Vietnamese loempiabowl

Koolhydraatarm recept Vietnamese loempiabowl

Recept Eend met bosui

Recept Eend met bosui

Chocoladecake

Chocoladecake




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.