• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

16 maart 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Chocolade fudge

Death by chocolate

Dit is niet een van de meest gezonde snacks, dat geef ik onmiddellijk toe. Alleen al bij het lezen van de ingrediëntenlijst groeit je broekmaat een paar centimeter groter. Maar hey, soms moet je gewoon chocolade eten.

En wat is dan meer bevredigend dan zachte chocoaldefudge die als het ware in je mond smelt. Kom maar op, ik wil het graag van jullie horen. Deze snack is zo gemaakt, het is alleen even geduld hebben tot de fudge is opgesteven. Maar dan kun je ongegeneerd aanvallen. De chocolade kleeft aan je handen en je wil meer. genietend lik je je vingers erbij af tot je echt niet meer kunt. Dat noem ik nou death by chocolate.

Bewaar de rest van de fudge in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Hoe lekker het ook is, machtig is het wel. Heb je de volgende dag tenminste nog wat te presenteren bij de koffie.

5.0 from 1 reviews
Recept Chocolade fudge
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een machtige, maar heerlijke verwennerij. Heerlijk bij een kop koffie na het diner.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 20
Ingrediënten
  • 300 gram zeezout caramel chocolade, in stukken
  • 1 el roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 handjes walnoten, in kleine stukjes gehakt
Bereidingswijze
  1. Doe de melk, chocola, boter en helft van de walnoten in een steelpan en laat de chocola op zacht vuur al roerend smelten tot dikke egale saus
  2. Bekleed een bakvorm of schaal van 20x30 cm met bakpapier
  3. Stort de saus in de vorm en strijk glad met een lepel
  4. Druk de overige walnoten in de fudge
  5. Laat afkoelen en zet dan vier uur in de koelkast om op te stijven
  6. Snij dan in kleine stukjes
  7. Bewaar afgedekt in de koelkast
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Chocolade, Gecondenseerde melk, Roomboter, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Recept Tonijnballetjes met tomatensaus
Next Post: Recept Indiase visburgers »

Reader Interactions

Comments

  1. Caroline

    21 maart 2018 at 23:03

    Was echt super lekker!
    En zo te lezen, echt niet moeilijk om te maken ?
    X

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      22 maart 2018 at 11:55

      Het is inderdaad heel makkelijk! Dank je wel voor het compliment! XXX

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Recept Frikadel Pan

Recept Frikadel Pan

Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

Konijn in mosterdsaus

Konijnenbout in mosterdsaus

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Recept Salade met geitenkaas

Recept Salade met geitenkaas

Coquille met wortel en botersaus

Coquille met wortel en botersaus

Ceviche van garnalen met tabasco

Ceviche van garnalen met tabasco

Chili con carne van sukade en chocolade

Chili con carne van sukade en chocolade

Garnalen in oregano, koriander en peterselie

Recept Garnalen in oregano, koriander en peterselie




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.