Death by chocolate
Dit is niet een van de meest gezonde snacks, dat geef ik onmiddellijk toe. Alleen al bij het lezen van de ingrediëntenlijst groeit je broekmaat een paar centimeter groter. Maar hey, soms moet je gewoon chocolade eten.
En wat is dan meer bevredigend dan zachte chocoaldefudge die als het ware in je mond smelt. Kom maar op, ik wil het graag van jullie horen. Deze snack is zo gemaakt, het is alleen even geduld hebben tot de fudge is opgesteven. Maar dan kun je ongegeneerd aanvallen. De chocolade kleeft aan je handen en je wil meer. genietend lik je je vingers erbij af tot je echt niet meer kunt. Dat noem ik nou death by chocolate.
Bewaar de rest van de fudge in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Hoe lekker het ook is, machtig is het wel. Heb je de volgende dag tenminste nog wat te presenteren bij de koffie.
- 300 gram zeezout caramel chocolade, in stukken
- 1 el roomboter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 handjes walnoten, in kleine stukjes gehakt
- Doe de melk, chocola, boter en helft van de walnoten in een steelpan en laat de chocola op zacht vuur al roerend smelten tot dikke egale saus
- Bekleed een bakvorm of schaal van 20x30 cm met bakpapier
- Stort de saus in de vorm en strijk glad met een lepel
- Druk de overige walnoten in de fudge
- Laat afkoelen en zet dan vier uur in de koelkast om op te stijven
- Snij dan in kleine stukjes
- Bewaar afgedekt in de koelkast
Was echt super lekker!
En zo te lezen, echt niet moeilijk om te maken ?
X
Het is inderdaad heel makkelijk! Dank je wel voor het compliment! XXX