Feestelijke lepels voor bij de koffie
Mocht je nog steeds omkomen in de chocoladeletters die de Sint in je schoen heeft gestopt, maak dan eens dit leuke dessert.
Geen mooie lepels in de bestekla? Geen paniek… De plaatselijke kringloopwinkel is een walhalla voor oude zilverkleurige lepels of kijk eens bij oma of moeder op zolder. Daar vind je nog wel eens een scala aan oude meuk. Deze oude zilveren lepels komen dan ook regelrecht uit mijn moeders kast. Altijd heeft zij wel iets van het een of ander op voorraad.
Ik ben zelf meer van het weggooien. Niets is meer bevredigend dan een opgeruimd huis. Helaas duurt dat gevoel niet lang. Een week later sneakt er wel weer een doosje met troep huize CurlsCulinair in. Nou ja, wie wat bewaard heeft wat, is niet voor niets een welbekende spreuk.
Verras je gasten met kerst of tijdens een ander feestelijk diner. Serveer dan deze lepels vol chocola en versieringen als zoete afsluiter bij de koffie.
- 50 gram melk of pure chocola
- 2 el melk
- Decoratie naar keuze
- Smelt de chocolade met de melk of in de magnetron of au bain marie (in een kom die boven zacht kokend water hangt)
- Roer goed door elkaar tot je een zachte egale chocoladesaus hebt
- Vul een zes mooie lepels met de saus en leg ze op een bord
- Versier met de decoratie naar keuze
- Zet het bord dan minimaal twee uur in de koelkast om de chocolade op te laten stijven
Geef een reactie