Eten om te delen
Ik houd van eten, erover lezen, zelf maken (duh) en delen. Eten moeten we tenslotte allemaal, dus dan wil je het toch zo lekker mogelijk maken. Niets geeft mij meer genoegen dan een tafel vol smullende gasten. Er is geen grotere beloning die avond als een leeg bord. Van zoetigheid zoals gebak of koekjes maak ik sowieso altijd teveel. Mijn buren zijn maar wat blij met mij als foodie. Ik bakken, zij proeven. Met deze muffins kon ik het hele postcodegebied wel verrassen. Ik maakte er natuurlijk weer veel te veel. Twaalf stuks is net een mooi aantal om er een aantal uit te delen en uiteraard zelf lekker van te genieten. Want je neemt geheid een tweede. Ik had nog witte chocola over en ‘glazuurde’ enkele muffins met gesmolten chocolade en zoete hartjes. Hoef jij niet te doen hoor. Zonder extraatjes is de combinatie van witte chocola en melkchocolade met hazelnoten in deze muffin al verleidelijk genoeg.
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 75 gram boter
- 250 ml melk
- 50 gram witte chocola
- 50 gram melkchocola met hazelnoot
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe het bakmeel samen met de suiker in een grote kom
- Smelt de boter
- Kluts het ei en voeg samen met de melk toe aan de gesmolten boter
- Doe dit mengsel bij de bakmeel en suiker
- Roer alles goed door elkaar
- Er mogen nog wat klontjes in zitten
- Voeg het vanille extract en de chocolade toe
- Roer nogmaals door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn
- Bekleed een muffinvorm van 12 holtes met muffinpapiertjes (of vet de holtes in met boter)
- Je kunt ook een muffinvorm van 6 holtes gebruiken (bak de muffins dan in twee keer)
- Zet 20 tot 25 minuten in het midden van de oven
- De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt
- Haal ze uit de vorm en laat afkoelen
Geef een reactie