• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Recept Chocolade pinda repen

Recept Chocolade pinda repen

27 november 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Chocolade pinda repen

Chocolade pinda repen

Welke candybar vind jij het allerlekkerst? Ben je fan van een Mars? Of heb je liever een Twix? Bij mij zijn nog altijd de Lion of de Snickers favoriet. Ik eet ze nu eigenlijk nooit meer. Ik weet echter nog wel dat ik vroeger echt kon genieten van zo’n reep in gezelschap van een goed boek en een kop hete thee.

Snakken naar chocolade

Nu is het natuurlijk heel makkelijk om naar de winkel of benzinepomp te gaan als je weer eens snakt naar deze snack. Maar weet je wet! Waarom duik je op een regenachtige middag niet zelf eens de keuken in om je eigen repen te maken. Heel leuk om te doen en het resultaat is verrassend lekker. Ik las het recept in het magazine Foodies en daarin stond dat je 150 gram chocolade moest gebruiken. Ik koos in dit recept voor melkchocolade dat leek mij iets minder machtig dan pure chocola. Maar als jij liever puur wilt eten, gewoon doen!

Hazelnoten in plaats van pinda’s

Mocht je liever geen pinda’s willen eten dan zou ik deze vervangen door hazelnoten of walnoten. Dan lijkt het niet echt meer op een Snicker, wat ik het nu wel vind, maar dat maakt niet uit toch!

Heb je de smaak te pakken en verlang je naar meer zoetigheid? Knoop dan je keukenschort weer voor en maak deze chocolade en karamel koekjes. Of waag je aan een homemade Snickerscake.

Wat bakken jullie het liefst?

Recept Chocolade pinda repen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
240 minuten
Totaal
4 uren 15 minuten
 
Een echte traktatie die een beetje lijkt op een Snicker. Lekker als tussendoortje of verwennerij bij de thee of koffie.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 250 gram volkorenbiscuitjes
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 150 gram melkchocolade
  • Grote hand gezouten pinda’s
Bereidingswijze
  1. Maal de biscuitjes fijn in een blender of keukenmachine of leg ze in een theedoek en rol er met een deegroller over heen
  2. Smelt 150 gram boter
  3. Bekleed een bakvorm van 24x24 cm met bakpapier
  4. Meng in de bakvorm de gemalen biscuitjes met de boter en druk goed aan
  5. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
  6. Smelt de chocolade au bain marie met de overige 25 gram boter
  7. Roer er dan de gecondenseerde melk door heen
  8. Giet dit chocolademengsel over de koekbodem in de bakvorm
  9. Verkruimel de pinda’s en strooi deze over de chocolade
  10. Druk ze met de bolle kant van een lepel in de chocolade
  11. Zet nog drie uur in de koelkast om op te stijven
  12. Haal dan met bakpapier uit de kom en snij in smalle repen
  13. Bewaar in een luchtdichte plastic bak
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Biscuit, Boter, Chocola, Chocolade, Gecondenseerde melk, Pinda

Zoeken

Previous Post: « Top vijf kinderkookboeken
Next Post: Recept Mexicaanse wraps met gehakt en groenten uit de oven »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gepocheerd ei uit magnetron

Recept Gepocheerd ei uit magnetron

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Komkommer Boomstam

Gevulde komkommer

Recept Manchego kip met piperade en aioli

Recept Manchego kip met piperade en aioli

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Chocolademousse met sinaasappel

Kerst nagerechten 5 X

Recept Kip in sesam

Recept Kip in sesam




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in