Chocolade pinda repen
Welke candybar vind jij het allerlekkerst? Ben je fan van een Mars? Of heb je liever een Twix? Bij mij zijn nog altijd de Lion of de Snickers favoriet. Ik eet ze nu eigenlijk nooit meer. Ik weet echter nog wel dat ik vroeger echt kon genieten van zo’n reep in gezelschap van een goed boek en een kop hete thee.
Snakken naar chocolade
Nu is het natuurlijk heel makkelijk om naar de winkel of benzinepomp te gaan als je weer eens snakt naar deze snack. Maar weet je wet! Waarom duik je op een regenachtige middag niet zelf eens de keuken in om je eigen repen te maken. Heel leuk om te doen en het resultaat is verrassend lekker. Ik las het recept in het magazine Foodies en daarin stond dat je 150 gram chocolade moest gebruiken. Ik koos in dit recept voor melkchocolade dat leek mij iets minder machtig dan pure chocola. Maar als jij liever puur wilt eten, gewoon doen!
Hazelnoten in plaats van pinda’s
Mocht je liever geen pinda’s willen eten dan zou ik deze vervangen door hazelnoten of walnoten. Dan lijkt het niet echt meer op een Snicker, wat ik het nu wel vind, maar dat maakt niet uit toch!
Heb je de smaak te pakken en verlang je naar meer zoetigheid? Knoop dan je keukenschort weer voor en maak deze chocolade en karamel koekjes. Of waag je aan een homemade Snickerscake.
Wat bakken jullie het liefst?
- 175 gram boter
- 250 gram volkorenbiscuitjes
- 100 ml gecondenseerde melk
- 150 gram melkchocolade
- Grote hand gezouten pinda’s
- Maal de biscuitjes fijn in een blender of keukenmachine of leg ze in een theedoek en rol er met een deegroller over heen
- Smelt 150 gram boter
- Bekleed een bakvorm van 24x24 cm met bakpapier
- Meng in de bakvorm de gemalen biscuitjes met de boter en druk goed aan
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
- Smelt de chocolade au bain marie met de overige 25 gram boter
- Roer er dan de gecondenseerde melk door heen
- Giet dit chocolademengsel over de koekbodem in de bakvorm
- Verkruimel de pinda’s en strooi deze over de chocolade
- Druk ze met de bolle kant van een lepel in de chocolade
- Zet nog drie uur in de koelkast om op te stijven
- Haal dan met bakpapier uit de kom en snij in smalle repen
- Bewaar in een luchtdichte plastic bak
Geef een antwoord