Makkelijkheid dient de mens
Dit recept valt onder de noemer, makkelijkheid dient de mens. Je hebt namelijk maar drie ingrediënten nodig. Pak een winkelmand en gooi daar een pak stroopwafels in, een bak ijs en een plak chocola. Ik nam gewoon good old roomijs, maar je kunt ook uitpakken met allerlei ingewikkelde smaken zoals bosbessen cheesecake ijs of rood fruit mascarpone. Kies gewoon wat je lekker vindt.
Eenmaal thuis smelt je de chocola in een kom boven een pan met zacht kokend water. Dan de stroopwafels er in dompelen. Pas op! Heet! Ik brandde natuurlijk mijn vingers door iets te enthousiast de stroopwafel uit de pan te pakken.
Uurtje laten uitharden die chocola en dan kun je een grote bol ijs tussen twee stroopwafels scheppen.
Ik waarschuw je alvast dat je daarna bommetje vol zit. Light is dit dessert zeker niet. Ach, doe je de volgende dag maar rustig aan met een kommetje yoghurt.
- 8 stroopwafels
- 150 gram melkchocolade
- 4 bollen ijs (smaak naar keuze)
- Smelt de chocolade au bain marie
- Dompel de stroopwafels in de gesmolten chocolade zodat beide kanten een mooi laagje chocola krijgen
- Ik heb een stuk aluminiumfolie tegen mijn keukenmuur gelegd en de stroopwafels er schuin tegenaan gezet zodat de chocola aan beide kanten hard kan worden
- Laat de chocolade helemaal hard worden
- Schep op vier stroopwafels elk een bol ijs
- Druk een beetje plat zodat ze over de stroopwafel verdeeld zijn
- Leg er de andere stroopwafels bovenop
- Serveer meteen
Dit ga ik maken tijdens de kerstdagen! Dank je wel voor de inspiratie!
Graag gedaan!