• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Chocoladekoek met walnoten

Recept Chocoladekoek met walnoten

23 februari 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Chocoladekoek met walnoten

Code geel

Het is koud buiten. De komende tijd worden er zelfs temperaturen van min tien verwacht. Het zal wel weer zwaar overdreven zijn. Laatst was er ook al code geel voorspelt terwijl er welgeteld twee sneeuwvlokjes liefelijk naar beneden dwarrelden.

Mensen halen al massaal hun schaatsen uit het vet en speculaties over de elfstedentocht zijn al in volle gang. Ik ben meer van het eerst zien en dan geloven type. Nu houd ik al helemaal niet van temperaturen onder nul dus ik blijf lekker thuis voor de buis. En wat is er dan een beter gezelschap dan deze chocoladekoek met walnoten? Nee, dacht dacht ik al wel… Niets dus.

Voor alle mede winterhaters onder ons, trek je warme sloffen en trui aan en plan een Netflix avond op de bank. Kop thee en deze koek erbij en het genieten met een grote G kan beginnen.

Dan kan het van mijn part code geel worden. Doet me helemaal niks!

Recept Chocoladekoek met walnoten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Een ware chocoladebom voor de echte liefhebber. Drink er een kop koffie of thee bij en lekker genieten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 225 ml halfvolle melk
  • 75 g roomboter
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
  3. Schep 75 gram gehakte walnoten erdoor en maak in het midden een kuiltje
  4. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
  5. Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
  6. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
  7. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
  8. Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm in doorsnee met bakpapier
  9. Vul de bakvorm met het beslag en decoreer met de overige 25 gram walnoten
  10. Zet de koek 20 minuten in de oven en check of deze gaar is door er een mes in te steken
  11. Het mes moet er schoon uitkomen
  12. Zet anders nog 5 a 10 minuten terug in de oven
  13. Haal de koek uit de oven en snij in mooie punten
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Bakpoeder, Bloem, Bruine basterdsuiker, Cacaopoeder, Ei, Melk, Roomboter, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Recept Laksa met garnalen
Next Post: Recept Kabeljauw met tamarindesaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Thaise uiensoep met champignons

Thaise uiensoep met champignons

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Garnalen gemarineerd in pindakaas

Garnalen gemarineerd in pindakaas

Recept Duivelse saus

Recept Duivelse saus

Recept Broodje stoofvlees

Recept Broodje Stoofvlees

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Recept Timbaaltje van rivierkreeftjes

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree

Tomatensaus

Tomatensaus

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Pasta met champignonsaus en biefstuk




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.