Lekker genieten
Het aantal desserts op CurlsCulinair is beduidend lager in aantallen dan de andere menugangen. Tijd dus om jullie weer van een lekker recept te voorzien. Af en toe mag er immers best gezondigd worden. Nee, dat is geen goed woord. Af en toe mag er immers best intens genoten worden is een veel betere benaming. Anders is het net alsof je je schuldig moet voelen na het eten van deze heerlijke chocolade mousse. En dat ladies en gents, is natuurlijk nergens voor nodig. Koop middelgrote sinaasappels en pers deze uit. Meng het sap met de chocolade en slagroom en vul de uitgeholde sinaasappel helften met de mousse. Even een paar uur opstijven in de koelkast en smullen maar! Ik heb er ook een scheutje Grand Marnier door heen gedaan. Maar als je dat liever niet wilt dan kun je het heel goed weglaten. Geniet ze!
- 2 middelgrote sinaasappels
- 100 ml slagroom
- 10 gram suiker
- 100 gram pure chocola (minstens 70 procent) plus nog een blokje extra
- 1 el Grand Marnier (optioneel)
- Snij de sinaasappels horizontaal doormidden
- Pers het sap uit en doe in een kommetje
- Maak de binnenkant van de sinaasappel helften schoon van vruchtvlees
- Smelt de chocola au bain marie
- Voeg dan het sinaasappelsap toe en eventueel de grand manier
- Laat circa 15 minuten afkoelen
- Klop de slagroom met de suiker stijf
- Spatel dan voorzichtig de chocolade massa door de slagroom
- Schep de mousse in de vier sinaasappel helften
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
- Rasp het extra blokje chocolade over de mousse
Caroline
Jammie! Deze klinkt echt heerlijk en simpel!
Binnenkort maar eens maken, thanks 😃
Yvette Jaarsma
Doen! Is echt heel lekker en ik heb al meerdere mensen hier blij mee gemaakt!