Pop up
Zijn jullie bekend met het fenomeen pop up restaurant? Nee? Ik leg het even uit. Een pop up restaurant zit niet op een vaste stek, maar wisselt telkens van locatie. Meestal poppen zij up op spannende plekken die tot op het laatste moment geheim blijven. Dat moest ik natuurlijk ook eens meemaken.
Ik trommelde nog drie culinaire nieuwsgierigen op en wachtte met smart op het verlossende smsje waar wij ons moesten melden die avond. Dat bleek bij een bedrijf te zijn dat oude monumenten restaureert. Wij aten die avond dus tussen houten kozijnen en geschuurde planken. De bediening was geheel in stijl gekleed in veiligheidskleding met daarbij behorende veiligheidsbril.
De sfeer zat er na een sterke welkomstcocktail van drie soorten alcohol gelijk lekker in. De op een zaag gepresenteerde amuse was dan ook meer dan welkom. Eenmaal aan de lange tafel die wij met nog vijftig andere gasten deelden, kwamen er heerlijke gerechten voorbij. Vooral het dessert was erg mooi opgemaakt met een nijptang van chocolade. Ik moet toegeven, ze waren die avond stijlvast. Na de koffie met de nodige likeurtjes stapten wij voldaan op de fiets.
De smaak van chocolade had mij doen verlangen naar meer. Een nijptang van chocolade maken dat lukt mij helaas (nog) niet, maar deze muffins zijn easy peasy. een tip van mij: gebruik een ijslepel om de holtes in de muffinvorm mee te vullen. Scheelt een hoop geknoei.
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 g bruine basterdsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 1 ei
- 225 ml halfvolle melk
- 75 g roomboter
- 100 gram melkchocolade in kleine stukjes gehakt
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
- Schep de gehakte chocola erdoor en maak in het midden een kuiltje
- Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
- Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
- Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
- Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
- Vet de muffinvorm in met olijfolie
- Schep het beslag (met een ijslepel) in de holletjes van de muffinvorm
- Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
- Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
Geef een reactie