• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Gevulde Koek

Recept Gevulde Koek

1 december 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Gevulde Koek

Feestje met E-nummers

Met al die lekkernijen in de winkels slaan mijn smaakpapillen spontaan op hol. Zoetigheid is wat ik wil en het liefst in elke kleur en vorm. E-nummers zijn deze maand my best friend. Neem nou zo’n gifgroene kikker van marsepein. Deze groene kleur wordt echt niet door natuurlijke kleurstoffen verkregen. Ook het felroze biggetje en de knalgele vogel zijn niet vies van wat E142 en E162. Maar ach, van een beetje E-nummer ga je ook niet gelijk ten onder, dus dat mag best in de maand der festiviteiten. Het houdt namelijk niet op.

Na de verjaardag van de Sint gaan we vrolijk door met kerstkransjes, stol met extra spijs en happen vrolijk in de kiloknaller van december: de oliebol. Geen wonder dat de sportscholen in januari uit hun voegen barsten.
Deze gevulde koeken bevatten weliswaar suiker, boter en spijs, maar geen andere loze toegevoegde ingrediënten die de houdbaarheid en smaak moeten bevorderen. What you see is what you get. Moeilijk om te maken? Nee. Ik zou zeggen dat het in de categorie ‘probeer maar eens’ valt. Leuk om op een druilerige dag de keuken in te gaan.

Recept Gevulde Koek
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur
Bereiding
20 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
 
Een echte Hollandse lekkernij deze gevulde keuken met amandelspijs. Gebruik wel echte roomboter voor een bakkerssmaak. Wedden dat je nooit meer voor de supermarkt koeken gaat!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 150 gram amandelspijs
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter, in stukken gesneden
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 10 amandelnoten
Bereidingswijze
  1. Meng de suiker, bakmeel en boter en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg
  2. Omwikkel het met plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Rol de deegbal uit tot een lap van een halve centimeter dik
  5. Steek er 20 rondjes uit
  6. Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Verdeel het amandelspijs over de rondjes
  8. Leg de andere 10 rondjes op de met spijs beklede rondjes en druk rondom aan met een vork
  9. Meng het overige ei met de melk
  10. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei
  11. Druk in elke koek een amandelnoot
  12. Zet 20 minuten in de oven
  13. Haal dan de koeken eruit en laat afkoelen
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Makkelijke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Amandelen, Amandelspijs, Bakmeel, Basterdsuiker, Ei, Melk, Roomboter

Zoeken

Previous Post: « Recept Roodbaars met Citroen-ei saus
Next Post: Recept Lenterolletjes met eendenborst »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Avocadosoep met crumble en coquille

Avocadosoep met crumble en coquille

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Konijn in mosterdsaus

Konijnenbout in mosterdsaus

Kipgerecht Kipgehaktbrood

Kipgerecht Kipgehaktbrood

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Venkelsalade met vis

Recept Venkelsalade met kabeljauw

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Recept Kip met kruidenkaas

Recept Kip met kruidenkaas




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.