Britser dan Brits
Is er iets meer Brits dan scones bij een high tea? Ik zie dan gelijk allemaal deftige dames voor me die met hun pink omhoog een kopje thee drinken. En daarbij natuurlijk scones met jam en clotted cream eten. Dat laatste is ook typisch Brits. Je moet niet bang zijn voor wat extra pondjes op de heupen, want deze room bevat maar liefst 55 procent vet.
Clotted cream heeft een véél dikkere structuur dan gewone slagroom en heeft meer weg van mascarpone dan de room die wij kennen. In Nederland koop je clotted cream bij de meeste Jumbo’s en groothandels. Omdat ik net boodschappen had gedaan en geen zin had in nog een Jumbo bezoek, serveerde ik deze scones met boter in plaats van room.
En dat is net zo lekker! Want als je het recept bekijkt zie je dat er al een beker slagroom in de lekkernij verwerkt is. En een blikje 7up voor een leuke citroensmaak twist. Het is zo gemakkelijk klaar te maken en smaakt dus heerlijk bij een mok hete thee. Zelf ben ik echter meer van de high wine. Dat is in mijn ogen een high tea, maar dan voor gevorderden. Doordat de scones geen suiker bevatten en dus niet zoet van zichzelf zijn, zou je daar ook deze scones bij kunnen serveren. Vul ze dan met pesto of een kaasspread.
- 600 gram bloem
- 2 el bakpoeder
- 1 blikje 7up
- 250 ml slagroom
- Verwarm de oven op 220 graden
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom
- Spatel alles goed door elkaar tot een kleverig deegbal
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
- Maak je handen vochtig en verdeel het deeg in circa 16 stukken over de bakplaat
- Hoeft niet strak en netjes te zijn
- Zet 12 tot 14 minuten in het midden van de oven
- Laat dan even afkoelen en serveer de scones met jam en boter
Geef een reactie