• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Merengue

Recept Merengue

10 juli 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Merengue

Dosis zoet

Ik had deze merengues al vaak in kookmagazines voorbij zien komen. En toch had ik ze in al mijn jaren als blogger nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen. Zo moeilijk is het namelijk niet. Je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten voor een basic merengue nodig die iedereen bijna standaard wel in huis heeft. Namelijk suiker en eieren.

De dooiers van de eieren kun je later nog gebruiken om bijvoorbeeld Hollandaise saus van te maken.
Zorg dat je kom waar je de eiwitten in gaat kloppen vetvrij is. Anders worden ze nooit of te nimmer stijf. Dit kun je doen door met een schijfje citroen langs de randen van de kom te wrijven. Ze moeten wel anderhalf uur de oven in, maar dan kun je ondertussen wat huishoudelijke taken verrichten. Moet tenslotte een keer gebeuren.

Laat de merengues helemaal afkoelen voordat je er de gesmolten chocola over druppelt. Ze blijven vijf dagen in een afgesloten plastic bak goed.

Recept Merengue
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
90 minuten
Totaal
1 uur 50 minuten
 
Een zoete, kleverige lekkernij. Lekker als traktatie bij een kop koffie of thee.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram chocola (melk of puur)
  • Scheutje melk
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 90 graden
  2. Klop de eiwitten bijna stijf
  3. Voeg als ze bijna stijf zijn elke keer een eetlepel suiker toe terwijl je blijft kloppen
  4. Ga zo door tot alle suiker opgenomen is en je een egale witte massa hebt
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
  7. Zet 90 minuten in de oven
  8. Laat afkoelen
  9. Smelt de chocola met een scheut melk in de magnetron of in een pan au bain marie
  10. Roer goed door elkaar
  11. Besprenkel de merengue met de chocola
  12. Laat wederom afkoelen en serveer dan met koffie of thee
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Nagerechten Tagged With: Chocola, Ei, Kristalsuiker, Melk

Zoeken

Previous Post: « Recept Milkshake
Next Post: Recept Geroosterde tomaten met mozzarella »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Krabtartaar met avocado en appel

Recept Krabtartaar met avocado en appel

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Courgette met komkommer soep

5 keer menu best bekeken in augustus

Zuurkoolfrittata

Zuurkoolfrittata

Pulled chicken met salsa op tortilla

Pulled chicken met salsa op tortilla

Recept kwartel met puree van meiknollen

Recept kwartel met puree van meiknollen

Ragout met champignons in broodbakje

Ragout met champignons in broodbakje

Samosa

Menu 5 keer Indiaas

Runderkebab met yoghurtsaus

Recept runderkebab met yoghurtsaus

Garnalencocktail met witlof

Garnalencocktail met witlof




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.