• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Nagerechten » Recept Merengue

Recept Merengue

10 juli 2018 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Merengue

Dosis zoet

Ik had deze merengues al vaak in kookmagazines voorbij zien komen. En toch had ik ze in al mijn jaren als blogger nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen. Zo moeilijk is het namelijk niet. Je hebt eigenlijk maar twee ingrediënten voor een basic merengue nodig die iedereen bijna standaard wel in huis heeft. Namelijk suiker en eieren.

De dooiers van de eieren kun je later nog gebruiken om bijvoorbeeld Hollandaise saus van te maken.
Zorg dat je kom waar je de eiwitten in gaat kloppen vetvrij is. Anders worden ze nooit of te nimmer stijf. Dit kun je doen door met een schijfje citroen langs de randen van de kom te wrijven. Ze moeten wel anderhalf uur de oven in, maar dan kun je ondertussen wat huishoudelijke taken verrichten. Moet tenslotte een keer gebeuren.

Laat de merengues helemaal afkoelen voordat je er de gesmolten chocola over druppelt. Ze blijven vijf dagen in een afgesloten plastic bak goed.

Recept Merengue
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
90 minuten
Totaal
1 uur 50 minuten
 
Een zoete, kleverige lekkernij. Lekker als traktatie bij een kop koffie of thee.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram chocola (melk of puur)
  • Scheutje melk
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 90 graden
  2. Klop de eiwitten bijna stijf
  3. Voeg als ze bijna stijf zijn elke keer een eetlepel suiker toe terwijl je blijft kloppen
  4. Ga zo door tot alle suiker opgenomen is en je een egale witte massa hebt
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Schep met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier
  7. Zet 90 minuten in de oven
  8. Laat afkoelen
  9. Smelt de chocola met een scheut melk in de magnetron of in een pan au bain marie
  10. Roer goed door elkaar
  11. Besprenkel de merengue met de chocola
  12. Laat wederom afkoelen en serveer dan met koffie of thee
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Nagerechten Gelabeld met:Chocola, Ei, Kristalsuiker, Melk

Zoeken

Previous Post: « Recept Milkshake
Next Post: Recept Geroosterde tomaten met mozzarella »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Aubergine sandwich

Recept Aubergine sandwich

Gegrilde peer met gorgonzola

Gegrilde peer met gorgonzola

Recept Zalm op Japanse wijze

Recept Zalm op Japanse wijze

Recept hachee met wortel en krieltjes

Recept hachee met wortel en krieltjes

Curry met pompoen

Curry met pompoen

Recept Limoenkip uit de oven

Recept Limoenkip uit de oven

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Vietnamese Bahn bao

Soep van doperwten met pompoenpitten

Soep van doperwten met pompoenpitten

Recept Groentetaart

Recept Groentetaart

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Carpaccio met hollandaise saus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood
  • Mij krijg je de deur niet uit met deze sneeuw! Ik blijf thuis met deze ricottataartjes om lekker op de bank op te lepelen. Super makkelijk voorgerecht! Link in bio! *
*
#makkelijkemaaltijd #vegetarisch #vegetarianrecipes #foodie #foodblog #foodpics #ricotta #ricottacheese #hartigetaart

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.