Toetje van de maand
Als kind kon ik mij vroeger verheugen op een toetje. Van vanillevla tot chocoladepudding, ik vond alles lekker. Je kon mij vooral blij maken met het toetje van de maand van een bekende zuivelproducent. Nog steeds hebben zij elke maand een andere pudding in het assortiment. Hartstikke slim bedacht daar door de marketingmedewerkers. Zo blijf je als consument nieuwsgierig.
Ik kocht vroeger ook altijd elke maand zo’n foute pudding en ging er dan ongegeneerd met de lepel in om vervolgens de halve bak leeg te (vr)eten. Misschien heel herkenbaar voor sommigen onder ons? Tegenwoordig heb ik liever een stuk kaas als dessert, maar mijn liefde lust af en toe nog wel een puddinkje van het een of ander. Mijn tip is dan ook om het plastic bakje te bewaren. Zo kun je ook een keer zelf aan de slag.
Ik had nog melk in de koelkast en een doosje aardbeien in de vriezer. Suiker staat standaard in de voorraadkast evenals een paar zakjes vanillesuiker. Daar moest toch wel iets van te maken zijn. En ja hoor, met behulp van een paar blaadjes gelatine maakte ik een echte drilpudding met heerlijke aardbeiensaus. Mocht je geen vlees eten, dan kun je agar agar poeder gebruiken om de pudding stijf te laten worden.
Bij deze presenteer ik jullie mijn toetje van de maand: Melkpudding met luchtige aardbeiensaus.
- 500 ml volle of halfvolle melk
- 5 blaadjes gelatine
- 80 gram suiker plus 2 eetlepels extra
- 2 zakjes vanillesuiker
- Doosje bevroren aardbeien
- Week de gelatine 5 minuten in koud water
- Verwarm de melk samen met de suiker en vanillesuiker ongeveer 8 minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren
- Snij de helft van het doosje aardbeien in kleine stukjes
- Roer deze ook door de melk en kook nog 2 minuten mee
- Giet alles dan in een puddingvorm met een inhoud van 500 ml
- Zet minstens vier uur in de koelkast om op te laten stijven
- Verwarm de resterende aardbeien in een steelpan met een beetje water en nog 2 el suiker
- Pureer dan met een staafmixer tot gladde saus
- Laat de saus volledig afkoelen
- Stort de pudding op een mooi bord en lepel de saus erover
Geef een reactie