Zelfgemaakte vla is zoveel lekkerder
Uit de serie ‘dingen die je met minder moeite en voor minder geld in de supermarkt kunt kopen’ vandaag: vanillevla. Het stond al een poosje op mijn to do lijst, maar eigenlijk kwam het er nooit van. Toen ik een recept tegenkwam in een culinair tijdschrift besloot ik dat het er maar eens van moest komen. Het recept was echter nogal uitgebreid en dat wilde ik dus juist niet.
Vanillevla is juist zo doorsnee, zo goedkoop, zo lekker. En dat maken we natuurlijk gewoon zelf in minder dan tien minuten. En met maar drie ingrediënten mensen! Drie? Juist, je hebt het goed gelezen. Met slechts drie ingrediënten maak jij je eigen vanillevla.
Let op! Je hebt alleen melk, custardpoeder en suiker nodig. Appeltje, eitje toch? Dek na bereiding de vla direct af met huishoudfolie want anders krijg je een velletje. Ben je vast met me eens dat dit niet lekker is.
Hop aan de slag! Verras je vriend, man, vriendin of vrouw eens met een met liefde bereidde zelfgemaakte vanillevla.
Voeg eventueel nog fruit of ander lekkers toe als je echt indruk wilt maken. Eet ze lekker!
- 25 gram custardpoeder
- 65 gram kristalsuiker
- 500 ml melk
- Meng het custardpoeder met de suiker en drie eetlepels melk
- Roer goed door elkaar tot een glad papje
- Verwarm ondertussen de rest van de melk in een steelpan tot de melk kookt
- Draai het vuur dan laag
- Voeg beetje bij beetje het custard/suiker papje toe terwijl je blijft roeren
- Breng opnieuw aan de kook
- Roer daarna nog drie minuten door tot je een dikke lichtgele vla hebt
- Zet het vuur uit en roer nog twee minuten door tot alle eventuele klontjes opgelost zijn
- Dek de pan af met huishoudfolie en laat afkoelen
- Verdeel de vla dan over twee kommen
Geef een reactie