Alle vrouwen houden van chocola
Alle vrouwen houden van chocola. Tenminste, ik ben nog nooit een vrouw tegengekomen die mij aankijkt alsof ik gek geworden ben als ik een stuk chocola aanbreek voor bij de afterdinner koffie. Mannen houden uiteraard ook van deze lekkernij, maar ik zie ze toch niet met een reep chocola hun liefdesverdriet wegeten. En dat kun je van vrouwen niet zeggen. Want wees eerlijk vrouwelijke lezers… Been there done that, toch? Nou is witte chocola geen echte chocola want het bevat geen cacao, maar who cares. Kan ons het bommen. Hemels lekker is het toch wel. En mannen, schaam je niet om een hele kom leeg te likken in case of some love sadness…
- 100 gram witte chocola
- 1 el vanillesuiker
- 80 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 eierdooier
- 700 gram sinaasappels
- 300 gram mandarijnen
- 1 kilo geleisuiker
- 1 liter water
- Klop de slagroom stijf
- Meng de eierdooier met de vanillesuiker
- Klop tot een schuimig mengsel
- Verwarm de melk in een steelpan
- Voeg de warme melk beetje voor beetje aan de dooier met suiker toe
- Smelt de chocola
- Voeg de chocola aan het ei/melk/suiker mengsel toe en roer voorzichtig tot een egaal mengsel
- Laat afkoelen
- Spatel de slagroom er door
- Giet in vier mooie glazen
- Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast
- Leg de sinaasappels en mandarijnen in het water in een grote pan
- Breng aan de kook
- Draai dan het vuur laag en laat de vruchten 1 uur zachtjes koken
- Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen
- Bewaar het water in de pan
- Snijd de vruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
- Snijd dat ik kleine stukjes
- Snijd de schillen in hele kleine stukjes
- Doe alles weer terug in de pan
- Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur circa 90 minuten koken
- De marmelade is klaar als hij stroperig is
Geef een antwoord