• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade

Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade

17 februari 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Witte Chocolademousse met sinaasappel en manderijnenmarmelade

Alle vrouwen houden van chocola

Alle vrouwen houden van chocola. Tenminste, ik ben nog nooit een vrouw tegengekomen die mij aankijkt alsof ik gek geworden ben als ik een stuk chocola aanbreek voor bij de afterdinner koffie. Mannen houden uiteraard ook van deze lekkernij, maar ik zie ze toch niet met een reep chocola hun liefdesverdriet wegeten. En dat kun je van vrouwen niet zeggen. Want wees eerlijk vrouwelijke lezers… Been there done that, toch? Nou is witte chocola geen echte chocola want het bevat geen cacao, maar who cares. Kan ons het bommen. Hemels lekker is het toch wel. En mannen, schaam je niet om een hele kom leeg te likken in case of some love sadness…

Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade
 
Bewaar Print
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
 
Een chocolademousse van witte chocola waar je niet van kan afblijven. Lekker met een zurige sinaasappel/mandarijn marmelade. De marmelade kan later ook op de bammetjes tijdens de lunch.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Witte choclademousse
  • 100 gram witte chocola
  • 1 el vanillesuiker
  • 80 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 eierdooier
Sinaasappel/mandarijn marmelade
  • 700 gram sinaasappels
  • 300 gram mandarijnen
  • 1 kilo geleisuiker
  • 1 liter water
Bereidingswijze
Witte choclademousse
  1. Klop de slagroom stijf
  2. Meng de eierdooier met de vanillesuiker
  3. Klop tot een schuimig mengsel
  4. Verwarm de melk in een steelpan
  5. Voeg de warme melk beetje voor beetje aan de dooier met suiker toe
  6. Smelt de chocola
  7. Voeg de chocola aan het ei/melk/suiker mengsel toe en roer voorzichtig tot een egaal mengsel
  8. Laat afkoelen
  9. Spatel de slagroom er door
  10. Giet in vier mooie glazen
  11. Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast
Sinaasappel/mandarijn marmelade
  1. Leg de sinaasappels en mandarijnen in het water in een grote pan
  2. Breng aan de kook
  3. Draai dan het vuur laag en laat de vruchten 1 uur zachtjes koken
  4. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen
  5. Bewaar het water in de pan
  6. Snijd de vruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit
  7. Snijd dat ik kleine stukjes
  8. Snijd de schillen in hele kleine stukjes
  9. Doe alles weer terug in de pan
  10. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur circa 90 minuten koken
  11. De marmelade is klaar als hij stroperig is
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Leuke recepten, Nagerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Ei, Geleisuiker, Mandarijn, Melk, Sinaasappel, Slagroom, Vanillesuiker, Witte Chocola

Zoeken

Previous Post: « Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast
Next Post: Kip in cola »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gepofte knoflook

Recept Gepofte knoflook

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Recept Tempeh met sperziebonen

Recept Tempeh met sperziebonen

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept rode curry met biefstuk

Recept rode curry met biefstuk

Recept Cassoulet met inktvis

Recept Cassoulet met inktvis

Recept Garnalenspies met panko korst

Recept Garnalenspies met panko korst




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.