• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Pannenkoeken Maken? Dit is het beste pannenkoeken recept!

Zelf pannenkoeken maken – pannenkoeken recept

Pannenkoeken maak je met meel, melk en eieren

Pannenkoeken maak je met meel, melk en ei

 

Gemixt in een kom

Gemixt in een kom

 

Beslag in de pan

Beslag in de pan

 

Pannenkoek is klaar

De pannenkoek is klaar

 

Pannenkoeken recept om zelf te maken

Pannenkoeken Maken? Dit is het beste pannenkoeken recept!
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
20 minuten
 
Deze pannenkoeken zijn een heerlijke Hollandse lekkernij. Je kunt ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Appel, kaas of ham, of gewoon ouderwets met stroop.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • Klont boter
Bereidingswijze
  1. Mix de melk met de (gezeefde) bloem en eieren tot een glad beslag
  2. Smelt de boter in een koekenpan en schep met een grote soeplepel het beslag in de pan
  3. Laat het beslag uitvloeien tot ronde pannenkoek
  4. Draai de pannenkoek pas om als er belletjes in het beslag ontstaan en de randen beginnen op te krullen
  5. Dat is circa na 2 a 3 minuten (check of de bovenkant droog is en draai dan om)
  6. Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin
  7. Leg de pannenkoek op een verwarmd bord en dek af met aluminiumfolie
  8. Herhaal dit tot al het beslag op is
3.5.3226

Pannenkoeken kunnen altijd

Laten we het eens over pannenkoeken hebben. Eerlijk is eerlijk, wie houdt er nu niet van een lekkere pannenkoek. Ik moet jullie bekennen dat ik er lichtelijk verslaafd aan ben geraakt. Mijn motto is dan ook: een week geen pannenkoeken is een week niet geleefd.

Het rare is dat ik als kind deze oerHollandse lekkernij echt niet kon waarderen. Samen met patat stond de pannenkoek op de zwarte lijst. Je snapt wel dat menig kinderfeestje qua eten mij niet kon bekoren. Gelukkig ontgroeide mijn smaakpapillen  deze pannenkoekenhaat periode en werd ik er later dol op.

Ik smeekte mijn ouders dan ook vaak of we alsjeblieft weer naar dat leuke pannenkoekententje konden gaan. Ik nam dan standaard altijd ham met appel. Toen was ik vast al culinair aangelegd, want deze combinatie stond bij geen enkel pannenkoekrestaurant op de kaart.

Het geheim van appelmoes

De ham heb ik tegenwoordig vervangen door kaas. En de appel door… Appelmoes! Ja, je leest het goed! Pannenkoeken met kaas en daarop een laag appelmoes zouden werkelijk waar mijn laatste avondmaal zijn. Appelmoes maakt het geheel namelijk lekker smeuïg en zacht. Jullie moeten het echt een keer proberen. Ik heb zelfs meneer CurlsCulinair overgehaald.

Voor wie het trouwens wil weten. Hij neemt altijd eerst een pannenkoek met spek, kaas en stroop en daarna een pannenkoek met aardbeienjam. De appelmoes eet hij daarbij, want van een traditie afwijken is geen sprake

Hartige pannenkoeken of liever zoet?

Nu zijn er natuurlijk tal van varianten en smaken te bedenken. Alles mag en alles kan. Je kunt bijvoorbeeld een hartige pannenkoek maken met spinazie en geitenkaas. Of kipfilet met stukjes rode paprika, mais en ui en geraspte kaas. Dan krijg je een Mexicaanse pannenkoek. Er bestaan shoarma pannenkoeken met knoflooksaus, gehakt pannenkoeken met champignons of zelfs met gerookte zalm en crème frais. Lijkt jullie dat wat of gaan jullie liever voor zoet beleg?

Zelf houd ik dus niet van stroop, jam of suiker op mijn pannenkoek. Ook niet met ijs en slagroom. Deze laatste variant doet het wel goed als dessert met wat warme kersen erbij. Ook geflambeerde ananas met een dot ijs en room is bij veel mensen favoriet als afsluiter van de maaltijd. De klassieker onder de zoete pannenkoek is natuurlijk de variant met poedersuiker. Lekker veel zodat je de pannenkoek bijna niet meer ziet. En dan er ook nog eens een halve liter stroop op knallen. Lekker doen als je daar zin in hebt. Het is tenslotte feest als dit gerecht op tafel staat!

Varieer met meel

Natuurlijk staan pannenkoeken niet numero uno als het om een gezonde maaltijd gaat. Toch kun je ‘m best een gezonde twist geven. Gebruik bijvoorbeeld volkorenmeel in plaats van bloem. Magere melk in plaats van halfvolle of volle melk. Of laat de melk helemaal weg en maak een beslag van ei, meel en water. Voor een glutenvrije pannenkoek vervang je de bloem door glutenvrij meel of boekweitmeel.
Ken je die American pancakes? Die zijn klein en luchtig en worden vaak met bosbessen geserveerd als ontbijt geserveerd. Het geheim van de luchtigheid is zelfrijzend bakmeel. Als je de bloem in het recept vervangt door zelfrijzend bakmeel krijg je heerlijke fluffy pannenkoeken. Ideaal voor een luie zondagmorgen.

Allemaal massaal dus aan de pannenkoek! Het bovenstaande basisrecept is voor vier personen, dus halveer de ingrediënten voor twee personen.  En maak je pannenkoeken voor een persoon dan halveer je nog steeds het basisrecept en heb je nog fijn een pannenkoek over. Lekker om mee te nemen als lunch. Of ontbijt, kan natuurlijk ook.

Pannenkoeken met spek – de favoriet van meneer CurlsCulinair

Pannenkoeken met spek

Pannenkoek met spek na het omdraaien

Pannenkoek met spek na het omdraaien

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Artisjokken met vinaigrette

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Chocolade en karamel koekjes

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Recept Paprika gevuld met kipgehakt

Recept Paprika gevuld met kipgehakt

Recept Broccoli uit de oven

Recept Broccoli uit de oven

Recept Frittata

Recept Frittata

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept Garnalen in amandelsaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Heimwee naar Azië! Gelukkig helpt een broodje bapao een beetje! Link in bio! *
*
#leukerecepten #foodstyle #foodie #foodpics #bapao #asianfood #meat #asia #broodjebapao
  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram