Chinese recepten
Hoewel de meesten onder ons de Chinese keuken voornamelijk kennen van de afhaalchinees op de hoek is de authentieke Chinese keuken daarmee absoluut niet te vergelijken. Niks geen kleffe vette babi pangang of loempia met saté. In China bestaat elke Chinese maaltijd uit een serie gerechten, nooit één schotel, die zoveel mogelijk tegelijk op tafel komen. Thuis kunnen dat er maar vijf of zelfs slechts drie zijn, bij feesten zijn dat er veel meer. Daarbij is de afwisseling heel belangrijk, plus de balans tussen ‘fan’, de koolhydraten in de vorm van rijst of andere granen (los of als noedels ) en ‘cai’, de vlees, vis en groenten. Chinese recepten bestaan uit de meest - voor ons - vreemde ingrediënten. Chinezen eten alles wat poten heeft behalve een tafel, en alles wat vliegt behalve een vlieger.’ Met afgrijzen merken niet-Chinezen op dat in China de meest onwaarschijnlijke beesten worden gegeten, zoals slangen, schildpadjes, honden en zeekomkommers, en van ‘gewone’ dieren de meest onwaarschijnlijke delen, zoals kippenklauwtjes, visseningewanden en eendentongen. Chinezen zijn dol op die textuur. De sensatie van knapperige, weke, taaie, slijmerige of stugge texturen doet hen watertanden. Dit zul je niet op CurlsCulinair tegenkomen, maar wel veel andere authentieke Chinese gerechten.