Antipasti
Ik weet niet wat er gebeurde dit weekend, maar I definitely lost my mojo. Ik had M een lekkere maaltijd beloofd van zoete pepers gevuld met feta en zonnebloempitten en een gebakken visje met schuimige citroensaus. Idee was prima, uitvoering bagger. Ik roosterde de zonnebloempitten in de hoop dat deze harde joekels wat zachter zouden worden. Bij gebrek aan een keukenmachine deed ik ze samen met de feta en peterselie in een mengkom en zette vol enthousiasme de staafmixer aan. Een groot plakkaat was het resultaat. Maar goed, met een mesje alles losgepeuterd en lekker met de blote vinger het prutje in de peper geduwd. Zo, dat zat als een huis. Tenminste, dat was de bedoeling. Toen ik de pepers na 20 minuten uit de oven haalde zat het echter overal behalve in die fucking pepers. Dan maar er naast presenteren. Maar bij de eerste hap keek M mij niet blijmoedig aan. De zonnebloempitten waren getransformeerd tot kleine stukjes hout, zo hard dat verder eten niet tot de mogelijkheden behoorden. Met de vis ging het al niet veel beter. Best oké gebakken in een lekkere laag boter, maar die saus… tot twee keer toe liet ik de eierdooier au bain marie stollen in plaats van luchtig te kloppen. Het toevoegen van het stijfgeklopte eiwit en de gesmolten boter redde de schade niet. Resultaat: geschifte saus met laffe stukjes geraspte citroenschil. Nu kun je twee dingen doen. Of je dient het met een stalen gezicht op… nee joh, geschift? Hoe kom je erbij, dat hoort zo! Of je gooit de handdoek in de ring en neemt je verlies. Vandaag maakte ik mijn comeback in de keuken en grilde groene paprika’s als topping op de zoete aardappelpizza. Mijn wraak was zoet.
- 250 gram zoete aardappels
- 100 gram havermout
- 2 eieren
- 1 el kokosolie of olijfolie
- ½ tl bakpoeder
- Zout
- Peper
- Oregano
- 2 groene paprika's
- Fetakaas
- Verwarm de oven op 230 graden.
- Snijdt de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg ze met de bolle kant boven op de bakplaat.
- Haal na 10 minuten de geblakerde paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zak.
- Als ze zijn afgekoeld kun je het velletje er zo aftrekken.
- Zet de ovenstand terug naar 200 graden.
- Kook de geschilde aardappels in 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en meng ze met de eieren en de havermout.
- Pureer met de staafmixer tot egale massa.
- Voeg de olie, peper, zout en oregano toe en pureer nogmaals.
- Leg op een bakblik een vel bakpapier en smeer het mengsel mooi uit tot ronde bodems.
- Bak af in 20 minuten.
- Leg op elke pizza wat gegrilde paprika en top af met verkruimelde fetakaas.
Josée
Haha! Gelukkig heb je je mojo weer terug! 🙂
Yvette Jaarsma
Het scheelde niet veel:-)
Kom snel maar weer eens aanschuiven! X