Mondplezier
Weet je wat ik het leukste vind aan uit eten gaan? De amuses vooraf. Ik ben dol op de kleine amuse-gueule, wat mondplezier in het Frans betekent. En dat zijn ze! Kleine liflafjes om alvast in de stemming te komen voor het echte werk. Vooral bij de wat exclusievere restaurants maken ze er soms echte kunstwerkjes van. Bijna zonde om op te eten. Als onderdeel van een Italiaans buffet maakte ik dit antipasti gerecht. Maar in een iets kleinere portie kan ie ook makkelijk op een lepel als amuse worden gepresenteerd. Lekker om alvast in de lentesfeer te komen.
- 1 gele paprika
- 1 bol mozzarella
- Olijfolie
- Basilicum
- Peper
- Zout
- 50 gram pijnboompitten
- Paar mooie blaadjes sla
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de beide helften tot ze zwart blakeren
- Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak en sluit af
- Scheur de mozzarella in stukken
- Haal het velletje van de paprika's en snijd de helften in repen
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin
- Stamp een aantal basilicumblaadjes in een vijzel fijn
- Giet er een grote scheut olijfolie overheen
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Roer goed door elkaar
- Leg de mozzarella op een bord
- Drapeer de paprika erover
- Bestrooi met pijnboompitten
- Druppel de basilicumolie erover heen
- Top af met wat blaadjes sla
Geef een reactie