Warme zomerdagen
Ik heb zin in warme zomerdagen. In bikini’s, paardebloemen in de wind en terrasjes in de zon. Maar helaas. Als ik dit schrijf kijk ik uit op een troosteloze tuin waar ik met de beste wil nog geen groen stukje plant kan ontdekken. En een vakantie naar een zonnig oord zit er ook voorlopig nog niet in dus dat leuke zomerrokje blijft ook nog wel effe in de kast liggen. Bleh, de algehele januari blues dus. Kom op, vooruit met de geit. De keuken in voor een zomergerecht. Ik maakte deze groene asperges met gegrilde eierdooiers. Als je je ogen een beetje dichtknijpt lijken ze best op paardenbloemen in het gras. En weet je wat… Ik doe gewoon een rokje aan. Met een lekkere dikke maillot. Beat the blues…
- 200 gram kleine groene aspergetips
- 3 eieren
- Olijfolie
- Zout
- Zet de oven op 160 graden
- Verhit wat olijfolie in een pan
- Bak de asperges ongeveer in 5 minuten rondom gaar
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Scheid de eieren (eiwit wordt niet gebruikt)
- Leg de dooiers voorzichtig op de asperges
- Bestrooi royaal met zout
- Zet de bakplaat circa 3 minuten in de oven tot de dooiers licht gestold zijn
- Besprenkel met olijfolie
Geef een antwoord