• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Vietnamese recepten » Bahn bao met salsa van ananas

Bahn bao met salsa van ananas

7 januari 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Bahn bao met salsa van ananas

Currywurst van Azië

De kerstmarkt. Iedereen is wel eens ten prooi gevallen aan de gluhwein en geroosterde kastanjes. En wie nu nee schudt liegt of is de ultieme Grinch. Ik doe altijd wel of ik een kerstmarkt hater ben, maar stiekem geniet ik van die flikkerende lichten, kerstliederen en foute eetstalletjes. Met mijn eetclub bezocht ik de markt in Dusseldorf. Gezellig met z’n allen aan de warme wijn en currywurst. Dat laatste fungeerde uiteraard als een lokmiddel voor mijn liefde, want voor hem geen (kerst)markt zonder iets lekkers te snaaien. Uiteindelijk werd al het kerstgeweld zelfs de grootste die hard teveel en werd het tijd voor bier en andere alcoholische versnaperingen. Nu heeft Dusseldorf de langste kroegenstraat van Europa dus een verwarmd terras was zo gevonden. Het foute publiek moet je voor lief nemen, maar ach, na een paar biertjes doe je niet meer zo moeilijk. Al met al een fantastisch weekend bij onze oosterburen gehad. Ze hebben vast geen kerstmarkten in Vietnam, maar anders waren deze bahn bao met salsa van ananas vast de standaard. De currywurst van Azië. Lekker met een frisse salsa van ananas.

Bahn bao met salsa van ananas
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur
Bereiding
50 minuten
Totaal
1 uur 50 minuten
 
Streetfood gerecht uit Vietnam van bapao (Bahn bao) gevuld met ei en gehakt en een salsa van ananas.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 75 gram suiker
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • Scheutje limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 el chilipoeder
  • 50 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
Bereidingswijze
  1. Los de suiker op in de melk
  2. Voeg het toe aan het zelfrijzend bakmeel en kneed tot een soepel plakkerige deeg
  3. Leg het deeg in een kom en dek af met een natte theedoek
  4. Laat op een warme plaats circa een uur rusten
  5. Kook de eieren in 8 minuten hard
  6. Giet af en dompel ze in koud water
  7. Pel daarna de schil af van de eieren en snijd elk ei in vier stukken
  8. Hak de teen knoflook fijn
  9. Snijd de sjalotjes fijn
  10. Giet wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en knoflook even aan
  11. Voeg het gehakt toe en bak rul
  12. Snijd de champignons heel fijn
  13. Voeg toe en bak nog 2 minuten mee
  14. Voeg de vissaus, limoensap, chilipeper en gemalen zwarte peper toe
  15. Bestuif je aanrecht met bloem
  16. Verdeel het deeg in 8 balletjes
  17. Rol een balletje met behulp van een deegroller uit tot een ronde lap van circa 10/15 cm omvang
  18. Leg ⅛ deel van het gehakt op de deeglap
  19. Leg een kwart stuk ei op het gehakt
  20. Vouw het deeg dicht tot een mooie bal
  21. Keer om en leg met de vouwnaden op een stuk bakpapier
  22. Maak zo ook de andere 7 bapao's
  23. Stoom de bapao's in een stoommand in 20 minuten gaar
  24. Serveer met chilisaus
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Vietnamese recepten, Voorgerechten Tagged With: Bakmeel, Champignons, Ei, Knoflook, Kristalsuiker, Limoensap, Melk, Rundergehakt, Sjalot, Vissaus

Zoeken

Previous Post: « Geflambeerde garnalen in Pastis met venkel
Next Post: Laab kai met kip en vissaus in slablad »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept tonijncarpaccio

Recept tonijncarpaccio

Recept Kip met mosterd en creme fraiche

Recept Kip met mosterd en creme fraiche

Filodeegrolletjes met biet en appel

Filodeegrolletjes met biet en appel

Recept Hartige doperwtentaart

Recept Hartige doperwtentaart

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Wortelsoep met sesamgarnalen

Wortelsoep met sesamgarnalen

Gazpaccio met lenteui komkommer en oude kaas

Gazpaccio met lenteui, komkommer en oude kaas

Chiligarnalen met avocado

Avocadomousse met een spies van chili garnalen

Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Garnalen Burger

Garnalenburger




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.