• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Chinese recepten » Bapao

Bapao

3 juli 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Bapao met kip

Ode aan de Chinees

In mijn meisjestijd, en dan praat ik toch wel over dertig jaar geleden, was uit eten gaan nog echt een luxe. Ons dorp telde twee supermarkten, een snackbar voor de lokale hangjongeren en de afhaalchinees. En zo heel af en toe op zondag als mijn moeder de aardappels, groente en vlees spuugzat was, trok mijn vader de stoute schoenen aan en riep dan baldadig: “We gaan naar de Chinees.” Samen stapten we dan de wagen in en togen we naar het winkelcentrum. Eenmaal binnen pakte ik de lange roze menukaart en deed net alsof ik niet wist wat we gingen bestellen. Net zoals alle voorgaande keren zou mijn vader om een portie babi pangang met nasi en twee kleffe loempia’s met vooruit, een extra portie kroepoek vragen. Nog na gniffelend om de ‘sambal elbij’ reden we dan met de warme witte plastic zak op schoot weer huiswaarts, ons verheugend op het feestmaal dat ons te wachten stond. Tegenwoordig heeft de Chinees het zwaar tussen het Mekka van ‘buitenlands’ eten. Babi pangang staat op de zwarte lijst en je pleegt bijna een culinaire misdaad als je in een vlaag van nostalgie voorstelt naar de Chinees te gaan. Daarom als ode aan de Chinese keuken deze homemade gestoomde bapao’s gevuld met kip. Je kunt ze natuurlijk ook vullen met vlees, vis of groenten. Geen culinair hoogstandje, wel gewoon lekke(l)r.

Bapao
 
Bewaar Print
Voorbereiding
3 uren 45 minuten
Bereiding
50 minuten
Totaal
4 uren 35 minuten
 
Een broodje bapao lekker gevuld met je eigen creatie, waarom niet.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 zakje gist
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 375 gram patentbloem
  • 175 gram lauwwarm water
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 250 gram kipfilet
  • 1 lenteui
  • Hoisinsaus
  • Chilisaus
Bereidingswijze
  1. Roer de gist door het water in een grote kom en voeg vervolgens de suiker en de olie toe.
  2. Roer door tot alles goed is gemengd en voeg het natte mengsel bij de bloem.
  3. Kneed vervolgens het deeg tot een stevige bal en leg deze terug in de kom.
  4. Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoeken laat het deeg circa drie uur rijzen.
  5. Fruit de ui in een koekenpan en bak hierin de kipfilet lekker knapperig bruin.
  6. Pluk de kipfilet uit elkaar en verdeel in twee delen.
  7. Laat de vulling volledig afkoelen en meng dan door het ene deel hoisinsaus naar smaak en door het andere deel de chilisaus.
  8. Schep goed door elkaar.
  9. Vorm balletjes van het bapaodeeg en rol deze uit tot een rondje plak.
  10. Schep de vulling in het midden van het deeg en vouw de broodjes goed dicht.
  11. Stoom de bapao in een stoommand boven een pan met zacht kokend water in 20 minuten klaar.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Chinese recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Chilisaus, Gist, Hoisinsaus, Kip, Kristalsuiker, Lente-ui, Patentbloem, Witte Ui, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Forelmousse
Next Post: Lamsgehaktballen »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Appelmoescake met diverse noten

Recept Appelcake

Aziatische muffin van ei met garnaal

Aziatische muffin van ei met garnaal

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan

Recept Guacamole

Recept Guacamole

Recept Bloemkoolsoep

Recept Bloemkoolsoep

Coquille met ossenworst en knoflookschuim

Coquille met ossenworst en knoflookschuim

Salade van tomaat en Marokaanse dressing

Salade van tomaat en Marokkaanse dressing

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Recept gevulde paprika met gorgonzola

Recept nasi van bloemkoolrijst

Recept nasi van bloemkoolrijst




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.