• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Bietencarpaccio met forel

Bietencarpaccio met forel

24 januari 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Bietencarpaccio

Sharknado

Lieve mensen, ik heb laatst anderhalf uur van mijn leven verspild. Wat’s geburt? Ik heb Sharknado op Netflix gekeken. Ja, je leest het goed: Sharknado. Als in sharks en tornado’s. Je moet er maar opkomen… Even kort het plot. Haaien worden door tornado’s uit zee gezogen en komen in de straten van LA terecht en bijten vervolgens menig ledemaat af. Tel daar een voormalige Beverly Hills 90201 acteur met kettingzaag en een B-actrice met een strakgetrokken kop bij op en je hebt een kaskraker te pakken. Tenminste dat was ongetwijfeld de bedoeling. Degene die dit verzonnen heeft moet wel kneiterslam of apestoned zijn geweest, want ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien. Het einde was zo slecht dat ik het twee keer heb gekeken (de eerste keer besefte mijn brein deze hogere kunst van acteren nog niet helemaal). Maar goed, geïnspireerd op al dat rondspetterende bloed maakte ik deze rode bietencarpaccio. Lekker bij Sharknado the second one. Sharks in New York. Het moet echt niet gekker worden.

Bietencarpaccio met forel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Carpaccio van biet met gerookte forel en bosui en pitte yoghurt met mierikswortel.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram gerookte forel
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • ⅕ tl mierikswortel crème
  • 1 tl citroensap
  • 4 geroosterde walnoten
Bereidingswijze
  1. Schaaf met behulp van een kaasschaaf de biet in flinterdunne plakjes
  2. Rooster de walnoten in een pan zonder olie
  3. Hak ze vervolgens in kleine stukjes
  4. Meng de yoghurt met de mierikswortel crème en citroen en roer goed door
  5. Snij de forel in kleine repen
  6. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord
  7. Verdeel daar de forel over
  8. Top af met de walnoten en de bosui
  9. Maak het af met bolletjes mierikswortel/yoghurt/citroen crème
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Gezonde recepten, Voorgerechten Tagged With: Bosui, Citroensap, Forel, Griekse Yoghurt, Mierikswortel, Rode Biet, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Biefstuk met beurre Cafe-de-Paris
Next Post: Asperges met ei »

Reader Interactions

Comments

  1. Josée

    24 januari 2015 at 09:30

    Haha!! Ik moet ‘m nog steeds kijken! 🙂
    Carpaccio klinkt heerlijk, ga ik uitproberen! X

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      27 januari 2015 at 10:48

      Haha, snel kijken dus en maken dit gerecht. Is echt lekker.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kreeft met kruidenboter

Kreeft met kruidenboter

Zoete aardappelsoep met tuinbonen en oude kaas

Zoete aardappelsoep met tuinbonen en oude kaas

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus

Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Gestoofde kalfsrib met polenta

Gestoofde kalfsrib met polenta




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in