Sharknado
Lieve mensen, ik heb laatst anderhalf uur van mijn leven verspild. Wat’s geburt? Ik heb Sharknado op Netflix gekeken. Ja, je leest het goed: Sharknado. Als in sharks en tornado’s. Je moet er maar opkomen… Even kort het plot. Haaien worden door tornado’s uit zee gezogen en komen in de straten van LA terecht en bijten vervolgens menig ledemaat af. Tel daar een voormalige Beverly Hills 90201 acteur met kettingzaag en een B-actrice met een strakgetrokken kop bij op en je hebt een kaskraker te pakken. Tenminste dat was ongetwijfeld de bedoeling. Degene die dit verzonnen heeft moet wel kneiterslam of apestoned zijn geweest, want ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien. Het einde was zo slecht dat ik het twee keer heb gekeken (de eerste keer besefte mijn brein deze hogere kunst van acteren nog niet helemaal). Maar goed, geïnspireerd op al dat rondspetterende bloed maakte ik deze rode bietencarpaccio. Lekker bij Sharknado the second one. Sharks in New York. Het moet echt niet gekker worden.
- 100 gram gerookte forel
- 1 grote gekookte rode biet
- 1 bosui in ringetjes gesneden
- 50 ml Griekse yoghurt
- ⅕ tl mierikswortel crème
- 1 tl citroensap
- 4 geroosterde walnoten
- Schaaf met behulp van een kaasschaaf de biet in flinterdunne plakjes
- Rooster de walnoten in een pan zonder olie
- Hak ze vervolgens in kleine stukjes
- Meng de yoghurt met de mierikswortel crème en citroen en roer goed door
- Snij de forel in kleine repen
- Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een bord
- Verdeel daar de forel over
- Top af met de walnoten en de bosui
- Maak het af met bolletjes mierikswortel/yoghurt/citroen crème
Haha!! Ik moet ‘m nog steeds kijken! 🙂
Carpaccio klinkt heerlijk, ga ik uitproberen! X
Haha, snel kijken dus en maken dit gerecht. Is echt lekker.