• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept bresaola met mozzarella

Recept bresaola met mozzarella

15 januari 2019 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept bresaola met mozzarella
Bresaola

Dit gerecht kun je heerlijk als voorgerecht opdienen en is net effe wat luxer dan de ‘gewone’ carpaccio zoals wij ‘m kennen. En daarmee bedoel ik de traditionele carpaccio van ossenhaas met rucola en parmezaan.

Wat is bresaola?

Deze carpaccio (wat in feite dungesneden betekent) is gemaakt van bresaola. Bresaola is een Noord-Italiaanse specialiteit van gezouten vlees dat maandenlang wordt gedroogd, waardoor het een enorm rijke smaak krijgt. De manier van zouten en drogen is gelijk aan die van salami, maar bij bresaola wordt in plaats van gekruid gehakt een heel stuk vlees gebruikt. Je zou denken dat het magere vlees na drogen misschien taai wordt, maar bresaola blijft juist heerlijk mals. Klinkt je toch als muziek in de oren?

Hoge kwaliteit

Ik kocht verder ook een mooie bol mozzarella en gebruik hier een balsamicoazijn van hoge kwaliteit. Ik zweer het jullie dat is echt de investering waard. Ga eens naar een Italiaanse levensmiddelenwinkel en koop zo’n flesje stroperige azijn. Kost inderdaad wel iets meer, maar de smaak is intens lekker. Veder heb je in dit gerecht weinig anders meer nodig. Eet ze!

Mocht je nu niet aan bresaola kunnen komen, dan kun je ook rookvlees gebruiken. Dit recept met rolletjes van bresaola gevuld met ricotta is ook too die for. Of maak eens witlof uit de oven met rookvlees. Eens wat anders dan met ham!

Recept bresaola met mozzarella
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
Totaal
5 minuten
 
Een lekker voorgerecht om samen met je tafelgenoot te delen. Je kunt ook rookvlees nemen in plaats van bresaolo.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 80 gram bresaola
  • ½ bol mozzarella
  • Handvol rucola
  • Scheutje balsamicoazijn
Bereidingswijze
  1. Verdeel de bresaolo over een mooi groot bord
  2. Scheur de mozzarella in stukken
  3. Meng de rucola met de balsamicoazijn
  4. Verdeel de mozzarella en rucola over de bresaolo
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Tagged With: Balsamicoazijn, Bresaola, Mozzarella, Rucola

Zoeken

Previous Post: « Recept Prei courgette soep
Next Post: Recept nasi van bloemkoolrijst »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Chocola met walnoot en pinda

Recept Chocola met walnoot en pinda

Rundergehaktballen in tomatensaus

Rundergehakt in tomatensaus

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Kipburger met guacamole

Kipburger met guacamole

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Recept Vis in zwarte bonensaus

Menu 5 keer vis

Recept Frittata

Recept Frittata

Recept gevulde eieren met hummus

Recept gevulde eieren met hummus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in