• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Carpaccio met artisjokken

15 december 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Carpaccio met artisjokken

Carpaccio met artisjokken

Iedereen kent natuurlijk wel het klassieke Italiaanse gerecht carpaccio. Het gerecht bestaat meestal uit dun gesneden ossenhaas met pijnboompitten en parmezaanse kaas. Soms wordt er gevarieerd met een truffelmayonaise of bedrukt de kok de carpaccio met een dressing van pesto.

Vreemde variaties van carpaccio

Ik vind carpaccio altijd een goed gerecht om een diner mee te beginnen. Alleen moet het dan wel goed klaargemaakt zijn. Ik heb eens een nog bevroren carpaccio voorgeschoteld gekregen. Echt waar, het gerecht kwam regelrecht uit de vriezer. Ook was er eens een kok die de pijnboompitten verbindt door gezouten pinda’s en de parmezaan door belegen Goudse. Tja, dat was heel eerlijk geen succes.

Mals en vers

Schoenmaker blijf bij je leest wordt er ook wel gezegd. Daar ben ik het in dit geval roerend mee eens. Carpaccio moet heerlijk mals zijn en zeer vers. Niks geen bevroren praktijken. Ik heb de carpaccio dus heel klassiek gehouden, maar wel artisjokharten toegevoegd. Deze geven echt een lekkere bite aan het gerecht. Je kunt eventueel ook champignons snijden en even opbakken en deze over de carpaccio verdelen.

Wil je toch out of de box gaan met dit gerecht? Deze oosterse carpaccio is stiekem toch ook wel erg lekker. Vind je een voorgerecht eigenlijk iets te weinig en lust je meer? Deze XL carpaccio salade is dan echt iets voor jou.

Recept Carpaccio met artisjokken
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
Totaal
10 minuten
 
Een heerlijk Italiaans voorgerecht. De artisjokken geven dit gerecht net een beetje een extra bite.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gr dun gesneden ossenhaas (carpaccio)
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • 100 gram rucola
  • 8 artisjokharten uit blik
  • Olijfolie
  • Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Verdeel 50 gram carpaccio over vier borden
  2. Strooi 1 eetlepel kaas over elk bord
  3. Strooi 1 eetlepel pijnboompitten over elk bord
  4. Snij de artisjokharten elk in vier stukken
  5. Verdeel over elk bord acht stukjes artisjok
  6. Maal de zwarte peper naar smaak over de carpaccio
  7. Hussel een scheut olijfolie door de rucola
  8. Verdeel de rucola over de borden
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Leuke recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Tagged With: Artisjok, Carpaccio, Ossenhaas, Parmezaan, Pijnboompitten, Rucola

Zoeken

Previous Post: « Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer
Next Post: Recept Mexicaanse krokante kip salade »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Bananenijs

Banana Soft Swirl

Recept wraps met krokante kip

Recept wraps met krokante kip

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Lamsburger met mozzarella en tomaat

Lamsburger met mozzarella en tomaat

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Recept Tomaten met feta

Recept Tomaten met feta

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Yoghurt drank met munt

Yoghurt drank met munt




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in