Carpaccio met artisjokken
Iedereen kent natuurlijk wel het klassieke Italiaanse gerecht carpaccio. Het gerecht bestaat meestal uit dun gesneden ossenhaas met pijnboompitten en parmezaanse kaas. Soms wordt er gevarieerd met een truffelmayonaise of bedrukt de kok de carpaccio met een dressing van pesto.
Vreemde variaties van carpaccio
Ik vind carpaccio altijd een goed gerecht om een diner mee te beginnen. Alleen moet het dan wel goed klaargemaakt zijn. Ik heb eens een nog bevroren carpaccio voorgeschoteld gekregen. Echt waar, het gerecht kwam regelrecht uit de vriezer. Ook was er eens een kok die de pijnboompitten verbindt door gezouten pinda’s en de parmezaan door belegen Goudse. Tja, dat was heel eerlijk geen succes.
Mals en vers
Schoenmaker blijf bij je leest wordt er ook wel gezegd. Daar ben ik het in dit geval roerend mee eens. Carpaccio moet heerlijk mals zijn en zeer vers. Niks geen bevroren praktijken. Ik heb de carpaccio dus heel klassiek gehouden, maar wel artisjokharten toegevoegd. Deze geven echt een lekkere bite aan het gerecht. Je kunt eventueel ook champignons snijden en even opbakken en deze over de carpaccio verdelen.
Wil je toch out of de box gaan met dit gerecht? Deze oosterse carpaccio is stiekem toch ook wel erg lekker. Vind je een voorgerecht eigenlijk iets te weinig en lust je meer? Deze XL carpaccio salade is dan echt iets voor jou.
- 200 gr dun gesneden ossenhaas (carpaccio)
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- 100 gram rucola
- 8 artisjokharten uit blik
- Olijfolie
- Gemalen zwarte peper
- Verdeel 50 gram carpaccio over vier borden
- Strooi 1 eetlepel kaas over elk bord
- Strooi 1 eetlepel pijnboompitten over elk bord
- Snij de artisjokharten elk in vier stukken
- Verdeel over elk bord acht stukjes artisjok
- Maal de zwarte peper naar smaak over de carpaccio
- Hussel een scheut olijfolie door de rucola
- Verdeel de rucola over de borden
Geef een reactie