Cocktails op mijn verrassingsreis (deel 4)
Dat ik weg ben geweest naar Barcelona hebben jullie al kunnen lezen in deel 1, deel 2 en deel 3. Sinds mijn reis naar Cuba heeft de moijto een plaats veroverd in de top drie van alcoholistische versnaperingen. Ik verheugde me dus al op de stapavond in de fancy nachtclub Opium. Na een tapas schranspartij gingen we in onze feestkledij op pad. De club was precies volgens verwachting. Gelikte oude mannen en hooggehakte jonge vrouwen die quasi nonchalant aan hun cocktail lurkten. En onder het mom van meemaken, meebeleven legden wij zeventig euro neer voor vier moijto’s. Voor de niet rekenwonders onder ons, dat is dus 17,50 euro per glas. Maar dan zit je wel helemaal hip te wezen on the beach. Kun je dat ook weer afstrepen van je Things-you-have-to-do-before-you-die lijst. De volgende dag een beetje low budget dan maar. We deelden op een kleine lokale markt een stuk chocoladetaart waar Willie Wonka jaloers op zou zijn. Na een laatste duik in zee en wijntje op het terras was het tijd om de koffer weer in te pakken. Aan al het goede komt helaas een eind. Gelukkig hebben we onze selfies nog om vaak aan deze mini break terug te denken. En om toch de vakantiesfeer erin te houden maakte ik ceviche van garnalen met tabasco. Lekker fris en heerlijk als hapje op een feestje of als voorgerecht bij een Aziatisch/Mexicaans menu.
- 250 gram grote rauwe garnalen
- sap van 4 limoenen en 1 citroen
- 1 fijngesneden chilipeper
- ½ gesnipperde rode ui
- 1 scheutje tabasco
- Koriander (optioneel)
- Limoenpartjes
- Pel de garnalen
- Kook ze heel kort tot ze hun roze kleur krijgen
- Giet dan af in een zeef en speel om met koud water om te voorkomen dat ze doorgaren
- Bestrooi de garnalen met zout en laat 1 minuut staan
- Voeg de citroen- en limoensap, chilipeper, rode ui en tabasco toe toe en marineer de garnalen 15 minuten in de koelkast
- Serveer met koriander (kun je ook weglaten als je daar niet van houdt) en limoen
Geef een antwoord