• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Coquille met ossenworst en knoflookschuim

Coquille met ossenworst en knoflookschuim

3 maart 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Coquille met ossenworst en knoflookschuim

Streetfoodserie deel 6

Kennen jullie dat kookprogramma ‘Smaken verschillen’ nog? Vijf onbekenden kookten om de beurt – onder het mom van laten we eens gek doen – een week lang voor elkaar in eigen huis. Daar zaten soms best culinaire verrassingen bij, maar ik heb ook gezien, echt waar, dat iemand doodleuk een blik tomatensoep van een welbekend merk opentrok en dat presenteerde alsof ie uren in de keuken had gestaan. Puur kijkgenot dus. Helaas draaide het op een gegeven moment meer om het entertainment dan om het eten. Hele trukendozen werden opengegooid. Als je niet tenminste een hele circusact in huis had gehaald, inclusief vuurspuwer en een opgetuigde olifant, dan kon je het wel shaken. Dit gerecht met coquille heeft verder geen poespas nodig. Is gewoon helemaal goed van zichzelf.

Coquille met ossenworst en knoflookschuim
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Klein voorgerecht met coquille op een schijfje ossenworst met knoflookschuim en een geel Amsterdams uitje.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 coquilles
  • 200 ml melk
  • 4 Amsterdamse uitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 plakken ossenworst
  • 1 el boter
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een anti aanbakpan
  2. Bak de coquilles 1 tot 1.5 minuut per kant tot ze een mooi bruin korstje hebben
  3. Verwarm de melk in een steelpan en pers de knoflook er boven uit
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe
  5. Klop met behulp van een mixer of garde de melk schuimig
  6. Leg op elk bord een plak ossenworst met daarop de coquille
  7. Leg het uitje daarnaast
  8. Spatel het knoflookschuim erover
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Amsterdamse Uitjes, Boter, Coquille, Knoflook, Kookclub, Melk, Ossenworst

Zoeken

Previous Post: « Garnalenkroket met mayonaise en little gem
Next Post: Champignons met rookvlees »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus

Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus

Turkse pizza

Turkse pizza met gehakt

Recept Asperges met burrata

Recept Asperges met burrata

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Kerst voorgerechten 7 X

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven

Gevulde kip met artisjokken en gevogeltejus

Gevulde kip met artisjokken en gevogeltejus

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan

Koreaanse tonijnkoekjes

Koreaanse tonijnkoekjes

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Kerst Hoofdgerechten 10X

Recept Hamburger gevuld met Cheddar

Recept Hamburger gevuld met Cheddar




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in