Streetfoodserie deel 6
Kennen jullie dat kookprogramma ‘Smaken verschillen’ nog? Vijf onbekenden kookten om de beurt – onder het mom van laten we eens gek doen – een week lang voor elkaar in eigen huis. Daar zaten soms best culinaire verrassingen bij, maar ik heb ook gezien, echt waar, dat iemand doodleuk een blik tomatensoep van een welbekend merk opentrok en dat presenteerde alsof ie uren in de keuken had gestaan. Puur kijkgenot dus. Helaas draaide het op een gegeven moment meer om het entertainment dan om het eten. Hele trukendozen werden opengegooid. Als je niet tenminste een hele circusact in huis had gehaald, inclusief vuurspuwer en een opgetuigde olifant, dan kon je het wel shaken. Dit gerecht met coquille heeft verder geen poespas nodig. Is gewoon helemaal goed van zichzelf.
- 4 coquilles
- 200 ml melk
- 4 Amsterdamse uitjes
- 3 tenen knoflook
- 4 plakken ossenworst
- 1 el boter
- Peper
- Zout
- Verhit de boter in een anti aanbakpan
- Bak de coquilles 1 tot 1.5 minuut per kant tot ze een mooi bruin korstje hebben
- Verwarm de melk in een steelpan en pers de knoflook er boven uit
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Klop met behulp van een mixer of garde de melk schuimig
- Leg op elk bord een plak ossenworst met daarop de coquille
- Leg het uitje daarnaast
- Spatel het knoflookschuim erover
Geef een reactie