spetterend resultaat
Vandaag een simpele en eenvoudige dish met coquille. Weinig werk, maar spetterend resultaat. Als je dit gerecht als amuse op tafel zet, gooi je vast hoge ogen bij je gasten. Misschien een goede binnenkomer bij het kerstdiner. Ja, die kerststress staat ons ook weer te wachten. Geen paniek, ik ga jullie namelijk stressloos door de decembermaand loodsen. Ik ga vanaf nu regelmatig een aantal kerstwaardige recepten op Curls Culinair plaatsen. Van amuse tot dessert. Vandaag dus de kick off met een amuse van coquille met zeewier. Mocht je geen fan zijn van vlees, vervang de ham dan door een stukje kroepoek.
- 6 coquilles (ik kocht ze in een zakje met 6 stuks bij de Jumbo)
- 3 bakjes wakame (zeewiersalade)
- 3 plakjes pata negra (of andere zoute ham) of als alternatief kroepoek
- 2 el sesamzaadjes
- 1 el sesamolie
- 2 el chilisaus
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de plakjes ham op een stuk bakpapier en zet 10 minuten in de oven tot de ham knapperig is
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Zet de oven op de grill stand
- Hussel de coquilles goed om met de sesamolie en chilisaus
- Leg op een oven bestendig bord
- Grill 3 tot 4 minuten tot ze karameliseren
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
- Verdeel de wakame over 6 mooie glazen
- Leg in elk glas een coquille
- Leg op elke coquille wat sesamzaad
- Breek de ham in 6 stukjes en leg op de coquille
Geef een reactie