Zeejuweel
Coquilles worden vaak gezien als een culinaire uitdaging. Bak je ze te kort dan glibberen ze van je bord af, maar bak je ze te lang dan zijn het net taaie gummetjes. Ik bak ze altijd 1 tot 1,5 minuut per kant, afhankelijk van de dikte. Jammer alleen dat deze zeevruchten zo kneiters duur zijn. Bij onze visjuwelier, zijn vis is way overpriced, betaal je 2,50 euro per coquille. Die visboeren daar zijn volgens mij niet helemaal lekker in het koppie. Gelukkig kan ik mij beroepen op de coquilles van de groothandel en kocht ik een kilo voor 20 euro. Maak er een lekker sausje bij, maar alleen wat gesmolten boter met wat peper en zout is ook al goed. Vandaag had ik zin in coquilles met aziatischedressing. Serveer op een mooi bordje of in een kitscherige schelp.
- 8 coquilles
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sherry
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Leg de coquilles in een schaal
- Meng in een kom de knoflook met het vijfkruidenpoeder, de gember, chilipeper, sojasaus en sherry
- Giet dit mengsel over de coquilles
- Dek de schaal af en zet hem 30 minuten in de koelkast
- Neem de coquilles uit de marinade en bewaar de marinade
- Verhit een anti aanbakken met de zonnebloemolie
- Bak de coquilles 1 tot 1.5 minuut per kant
- Leg op een voorverwarmd bord
- Giet de bewaarde marinade in een steelpan
- Voeg 3 eetlepels water toe
- Breng aan de kook en laat 1 minuut koken
- Schenk de saus over de coqilles
Anet
Makkelijk en heerlijk, ik heb de coquilles niet doorgesneden, maar op tijd uit de koelkast gehaald zodat ze op kamertemperatuur waren.
Yvette Jaarsma
Hoi Anet, wat leuk om te lezen dat je het gerecht zo lekker vindt. Dank voor je bericht! Groet, Yvette