lleno por favor
Hebben jullie op vakantie ook wel eens een flinke financiële tegenvaller meegemaakt? Ik namelijk wel. De mister en ik pakten het vliegtuig richting burrito’s en Corona’s om drie weken in een huurauto Mexico te verkennen. We hadden thuis online een kleine bolide voor 700 euro geregeld en waren zeer in onze nopjes. Vrolijk togen wij na de vlucht richting autoverhuurbedrijf om daar tot onze grote schrik een totaalsom van ruim 1400 euro te moeten aftikken. Wát! We hadden schijnbaar de verzekering niet afgesloten. Stom! En aangezien je daar echt niet onverzekerd wilt rondcruisen trok M manmoedig zijn creditkaart. Ik denk dat ze daar bij de Mexicaanse Hertz onder de indruk waren van mijn krokodillentranen, want ze gaven ons een grote witte Chevrolet Malibu in plaats van het gereserveerde kleine karretje. Het was een rasechte pooierbak waar, bij wijze van spreken, de benzine er sneller uitging dan erin. Maar geen Nederlandse olieprijzen. In Mexico gooi je nog lachend de tank vol, dus die kosten vielen gelukkig erg mee. King of the road! Bij het eten van deze Mexicaanse coquilles met limoenyoghurt dachten we er aan terug en konden er nu wel om lachen. Een leer voor de volgende keer.
- 4 coquilles
- 4 tortillachips
- 4 el Griekse yoghurt
- 0.5 limoen
- Zout
- Pers de limoen uit en rasp de schil
- Doe in een kom en schep de yoghurt erbij
- Meng goed
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter en olie toe
- Zout de coquilles naar smaak
- Leg de coquilles in de pan zodra de boter gesmolten is
- Bak 1,5 a 2 minuten per kant (ligt aan de dikte)
- Leg op een bordje een schep limoenyoghurt
- Leg de coquille erop
- Verkruimel de chips
- Strooi over elke coquille wat verkruimelde chips
Geef een reactie