• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Courgettespaghetti met notensaus

Courgettespaghetti met notensaus

13 januari 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Courgettespaghetti-met-notensaus

Lentekriebels

Waren kou, donkere dagen en een herfststorm nog knus in december, anno januari is het wat mij betreft uit met de pret. Januari is saai en lang. De bankrekening is door al die december gezelligheid tot het nulpunt geslonken en het duurt nog drie weken voordat ie weer gespekt wordt. En da’s best afzien. Ik verlang naar de eerste lentedag, naar slippers en zonder jas naar buiten. Naar terrasjes, zon en drankjes met parapluutjes. Maar dat zit er in januari niet in. Dat duurt zeker nog wel vier maanden. En ook dat besef is wederom best afzien. Dan maar zelf wat zon in huis halen en een licht lenteachtig gerecht klaarmaken. Spaghetti van courgette met een saus van gepureerde hazelnoten en pijnboompitten. Verwarming op hoog en slippers aan, lentekriebels.

Courgettespaghetti met notensaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
4 uren
Bereiding
15 minuten
Totaal
4 uren 15 minuten
 
Spaghetti zonder pastadeeg, maar gemaakt van courgette slierten. Gecombineerd met notensaus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • ¼ kop water
  • ¼ kop pijnboompitten
  • ¼ kop ongezouten hazelnoten
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • Sap van ½ citroen
  • ½ el olijfolie
  • 1 kleine courgette
Bereidingswijze
  1. Week de pitten en noten vier uur lang in water
  2. Laat goed uitlekken
  3. Pers de knoflook uit
  4. Mix de noten, pitten, knoflook, olie, citroensap en de ¼ kop met water in een kom tot saus
  5. Schil met behulp van een speciale rasp (te koop bij kookwinkels) de courgette in dunne spaghettisliertjes
  6. Meng de saus door de courgette
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Italiaanse recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Citroensap, Courgette, Hazelnoot, Knoflook, Olijfolie, Pijnboompitten

Zoeken

Previous Post: « Thaise curry met mosselen en witvis
Next Post: Burger met portobello en ailoi »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kip met artisjokken

Recept Kip met artisjokken

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Maispuree met kipspies

Recept Maispuree met kipspies

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Japanse eierflan

Recept Japanse eierflan

Recept gepekelde eierdooier

Recept gepekelde eierdooier

Recept Entrecote in koffie

Recept Entrecote in koffie

Recept Kipsalade met aardbeien

Recept Kipsalade met aardbeien

Avocadosoep met crumble en coquille

Avocadosoep met crumble en coquille




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sla Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.